Millainen oli Duff McKaganin ja Slashin ensikohtaaminen? Duff kertoo Slashin osanneen tehdä heti lähtemättömän vaikutuksen

Thibaud Moritz / ABACAPRESS / ddp images / AOP

Tapahtuipa joskus vuosien 1983–84 tienoilla, että herrat nimeltä Michael McKagan, Saul Hudson ja Steven Adler (syntyjään Michael Coletti) istuivat ensimmäistä kertaa saman pöydän ääreen. Tapaamisen seurauksena syntyi yhtye nimeltä… ei suinkaan Guns N’ Roses vaan Road Crew, mutta tämän kokoonpanon taival jäi lyhyeksi. Erinäisten käänteiden kautta kolmikko sitten päätyi lopulta Axl Rosen ja Izzy Stradlinin rinnalle Rosen perustamaan Guns N’ Rosesiin, ja sen jälkeen onkin ehtinyt tapahtua kaikenlaista.

Mutta miten Duffin ja Slashin ensikohtaaminen sujui? McKagan muisteli hiljattain menneitä Rock This With Allison Hagendorf -podcastissa. Alkujaan ilmassa oli Duffin mukaan pientä kulttuurien yhteentörmäystä, kun kolmikko kerääntyi yhteen Slashin lehti-ilmoituksen pohjalta.

”Tapasimme Canter’s-ruokapaikassa Los Angelesissa. Olin puhunut Slashin kanssa puhelimessa, ja hän oli kertonut vaikutteikseen Fearin, Aerosmithin ja Alice Cooperin. Ajattelin, että ok, tämä kaveri tuntuu olevan menossa samaan suuntaan kuin minäkin. Olin lyhyessä sinisessä tukassa kulkeva punkkari ja luulin, että siellä olisi vastassa itseni kaltaisia tyyppejä, mutta sen sijaan pöydän ääressä istuikin kaksi pitkätukkaa. Olin vähän että jaahas. Se oli pieni kulttuurishokki minulle, ja samaa se taisi olla heillekin”, Duff kertoo.

Yhteinen sävel kuitenkin löytyi, ja viimeistään siinä kohtaa Duff vakuuttui tosissaan, kun hän kuuli ensi kertaa Slashin soittavan.

”Menimme Slashin kämpille hänen äitinsä kellariin, ja hän alkoi jamitella akustisella kitaralla. Olin soittanut aikaisemmin jo monien taitavien tyyppien kansa. Esimerkiksi seattlelainen Paul Solger, siinäpä oli kova kitaristi. Hän pystyi soittamaan liukkaita ja pehmeitä liidejä, ja luulin hänen olevan länsirannikon paras soittaja. Sitten kuitenkin päädyin siihen kellariin Slashin kanssa ja olin vain että ’oho, vau’.”

Suomalaiset voivat seurata Duffin ja Slashin musisoimista seuraavan kerran vuoden 2022 kesällä, kun GNR saapuu länsinaapuriin Sweden Rockin pääesiintyjäksi. 8.–11.6.2022 tapahtuu tämä juhla Etelä-Ruotsin Sölvesborgissa.