”En koskaan halunnut siitä rahaa” – Michael Monroe muistelee yhteistyötään Guns N’ Rosesin kanssa

Michael Monroe
Sanni Pohjalainen

Michael Monroe muisteli Rocksverigen hiljattaisessa haastattelussa 1990-luvun alun yhteistyötään Guns N’ Rosesin kanssa. Keskustelun tuoksinassa mieheltä kysyttiin muun muassa sitä, saako hän edelleen korvauksia esiintymisistään (Spaghetti Incident -albumin) Ain’t it Fun- ja (Use Your Illusionin) Bad Obsession -kappaleilla.

”Sain soittopalkkion saksofonin ja huuliharpun soittamisesta Bad Obsessionille”, Monroe kertoo. ”Ain’t it fun tehtiin, kun Axl [Rose] kertoi minulle, ettei ollut koskaan kuullut The Dead Boysia. Tein hänelle nauhan The Dead Boysin kahdesta ensimmäisestä levystä ja annoin sen hänelle Hollywoodissa. Kuuntelimme nauhaa hänen autossaan ja kun Ain’t it fun pärähti soimaan, hän oli ihan että ’Vau! Odotas hetki. Tunnistan tämän biisin! Meidän täytyy tehdä tämä duettona. Teemme seuraavaksi cover-levyn.’ Hän soitti Slashille ja sanoi: ’Pistä bändi kasaan! Soitamme tämän biisin.’ Vedimme sen duettona ja kysyin, että ’Voisiko levyllä lukea Stiv Batorsin muistolle (1949-1990)?’ ja hän vastasi: ’Tietysti.’ Se oli albumin ensimmäinen single. Se oli maaginen veto ja Stiv oli ehdottomasti henkisesti läsnä.”

”Pointtini oli kuitenkin se, että en koskaan halunnut siitä rahaa”, Monroe jatkaa. ”Managerini oli joka tapauksessa konna, joten en halunnut koskeakaan siihen. En halunnut kavereiden tulevan biisin suhteen toisiin ajatuksiin, joten ainoat asiat joita pyysin, olivat muistokirjoitus Stiv Batorsille ja että nimeni kirjoitettaisiin oikein. Siinä oli kaikki, mitä halusin. Olin kuullut hevosmiesten uutistoimistosta, että jotkut bändin vanhat jäsenet olivat tulleet ahneiksi ja väittäneet kirjoittaneensa biisejä, joita he eivät oikeasti olleet kirjoittaneet.”