Millainen oli The Doorsin Riders on the Storm demovaiheessa? Ikivihreän varhainen versio julki

Courtesy Everett Collection / All Over Press

Justiinsa kun Soundin kolumnisti Arttu Seppänen ehti ihmetellä, miten The Doorsin LA Womanin juhlavuosi näyttää menevän ohi ilman sen kummempia fanfaareja, tulee julki tämmöistä. Jim Morrisonilla vahvistetun Doorsin viimeinen albumi tuli julki vuonna 1971, ja levyn viisikymppisiä juhlistetaan erinäisillä bonusbiiseillä vahvistetulla painoksella. Mukana on muun muassa Riders on the Stormin varhainen demoversio, jonka voit kuunnella nyt alapuolelta.

Tämän parissa ymmärtää paremmin, miksi tuottaja Paul Rothchild puuskahti halveksivasti levyn kappaleiden olevan ennemmin coctail-musiikkia kuin The Doorsia. Demoversiolta puuttuvat myrskyefektit ja ylipäätään se pahaenteinen ilmapiiri, joka nosti levytetyn version klassikkoasemaan. Mutta kiinnostavaahan tätä on vertailla tutumpaan versioon – taas näkee, millaisen matkan sävellys voi tehdä, kun se saatetaan ideasta levymuotoon.

LA Womanin deluxe-versio julkaistaan 3. joulukuuta. Oletettavasti saamme siis kuulla vielä lisääkin bonuskamaa tässä syksyn mittaan.