Miltä tuntuu soittaa Dio-hologrammin taustabändissä? Vähän oudolta, rumpali myöntää

Se aito Ronnie James Dio vuonna 2009.
AOP

Ronnie James Dion musiikillista perintöä juhlistava Dio-hologrammikiertue (jota jotkut epäilevät myös häpeilemättömäksi rahastukseksi) matkaa jälleen pitkin maailmaa. Billboard päätti haastatella projektissa mukana olevia tahoja ja kartoittaa heidän tunnelmiaan. Vastaamassa ovat hologrammiyhtiö Eyellusionin edustaja Chad Finnerty sekä kiertuebändin rumpali Simon Wright.

Oikean Dion yhtyeessä soittanut sekä AC/DC:n 1980-luvun kokoonpanosta tuttu Wright myöntää, että aluksi hologrammin näkeminen sai aikaan ristiriitaisia tuntemuksia. Hän selvitti ne keskittymällä olennaiseen.

”Aluksi oli aika outoa nähdä se, mutta siihen tottuu. Kun soitamme livenä, olen vähän sivussa enkä näe sitä, mikä on varmaan hyvä asia. Soitan klikin mukaan, joten minun täytyy keskittyä tarkkaan siihen, mitä olen tekemässä”, Wright sanoo.

Rumpali kuitenkin lisää, ettei hologrammissa ole kysymys mistään yrityksestä herättää kuolleet. Se on yksinkertaisesti erikoistehoste, vähän hienompi versio videoruudusta.

”Ei tämä ole mitään voodoota. Voin vain sanoa, että tulkaa kokeilemaan. Jos pidätte siitä, niin sitten pidätte. Jos ette, niin sitten ette”, Wright toteaa.

”Tähän on laitettu paljon työtä, ja kaikki on tehty kunnioituksella. Monet eivät koskaan päässeet näkemään Ronnieta keikalla, joten tämä on hyvä tapa korjata asia. Hän itse ei tietenkään ole lavalla, mutta tämä on silti hyvä show.”