”Mistä olen onnellinen? Siitä, etten heilu viisikymppisenä lavalla naamio päässä” – Machine Gun Kelly ja Slipknot-nokkamies ovat napit vastakkain somessa

Machine Gun Kelly.
Steve Sands /NewYorkNewswire /Bauer-Griffin /Shutterstock /All Over Press

Riidan taustalla on metsään mennyt yhteistyökuvio, josta osapuolilla on tietenkin erilaiset näkemykset.

Maskeistaan tunnettu metalliyhtye Slipknot sekä rap-musiikista rockin pariin viimeisimmillä julkaisuillaan hypännyt, näyttelijänäkin kunnostautunut Machine Gun Kelly esiintyivät viime viikonloppuna Chicagon Riot Festissä. Machine Gun Kelly nousi esiintymisensä jälkeen otsikoihin kuittailtuaan välispiikissään Slipknotille ja erityisesti yhtyeen keulahahmo Corey Taylorille.

”Hei, tiedättekö mistä olen onnellinen? Siitä, etten heilu viisikymppisenä lavalla vitun outo naamio päässä ja puhu paskaa”, räppäri/rokkari lohkaisi.

Machine Gun Kellyn kommentin arveltiin viittaavan Corey Taylorin alkuvuodesta Cutter’s Rockcastille antamaan haastatteluun, jossa Taylor sanoi vihaavansa muusikoita, jotka loikkivat opportunistisesti genrestä toiseen. Taylor ei suoraan nimennyt Machine Gun Kellyä lausunnossaan, mutta rivien välistä on helposti tulkittavissa, kehen laulaja tällä kommentillaan viittaa.

”Vihaan suurimmaksi osaksi kaikkea uutta rockia. Vihaan artisteja, jotka eivät menesty yhdessä genressä ja päättävät sitten alkaa rokkaamaan. Luulen hänen kyllä tietävän kenestä puhun. Mutta se on kokonaan tarina”, Taylor totesi.

Riot Fest -esiintymisen jälkeen Machine Gun Kelly, oikealta nimeltään Colson Baker kirjoitti Twitterissä, että hänen ja Taylorin erimielisyydet juontavat juurensa tuota haastatteluakin kauemmas taaksepäin. Kellyn mukaan Taylor on suuttunut hänelle, koska ei päässyt mukaan hänen Tickets To My Downfall -albumilleen (2020), jolla räppäri teki hypyn pop punkin puolelle Blink-182 -rumpali Travis Barkerin avustuksella.

”Kummallista, että kun artisti puhuu minusta paskaa ja minä vastaan, minä olenkin se paha tyyppi”, Machine Gun Kelly päivitteli Twitterissä.

”Corey teki yhden säkeistön erääseen Tickets To My Downfallin biisiin, joka oli vitun kamala enkä käyttänyt sitä. Hän suuttui siitä ja alkoi puhua lehdessä paskaa siitä samasta levystä, jolla hän melkein oli. Teidän tarinanne ei pidä paikkaansa – myöntäkää pois, että hän on vain katkera.”

Taylor kuitenkin vastasi Machine Gun Kellyn twiitteihin ja sanoi, että kuvio ei mennyt ollenkaan kuten räppäri/rokkari sen esittää:

”En tehnyt sitä säkeistöä, koska en pidä siitä, että biisini ’kirjoitetaan’ puolestani. Se olin minä, joka sanoi ei heille.”

Väitteensä tueksi Taylor julkaisi hänen ja albumin tuottaneen Travis Barkerin välisiä viestejä, jossa Barker välittää laulajalle Machine Gun Kellyn innostuneita kommentteja, joissa tämä pyytää Tayloria tekemään muutoksia lähettämäänsä säkeistöön. Taylor kieltäytyy kohteliaasti vastaten, ettei hän ”ole oikea kaveri tähän hommaan”.

”Ei mitään henkilökohtaista, mutta jos tämä on sitä mitä MGK hakee, joku muu on parempi tekemään sen. Mutta ei se mitään – olen innoissani hänen puolestaan ja toivon, että löydätte sopivan kaverin kappaleeseen”, Taylor vastasi Barkerille.

Machine Gun Kelly vastasi vielä Slipknot-miehen twiittiin sanomalla, että laulajan toimittama säkeistö ”oli todella surkea” ja siksi hän halusi, että se kirjoitetaan uudelleen.