Mitähän seuraisi, jos Judas Priest ja Iron Maiden yhdistäisivät voimansa? ”Se olisi mahtavaa”, arvelee Ian Hill

Judas Priest -basisti Ian Hill on päivittänyt kuulumisiaan Audio Inkin Anne Ericksonille. Mies kertoili haastattelussa paitsi Priestin meneillään olevasta kiertueesta myös yhtyeen tulevaisuuden näkymistä. Tästä päästiinkin sujuvasti heavy metal -kollegoiden eläköitymiseen ja siihen, millaisia ajatuksia Ozzy Osbournen, Slayerin ja Kissin jäähyväiskiertueet konkarissa herättävät.

”Se on edessä – lopulta koittaa aika, jolloin et kykene esiintymään tarpeeksi korkealla tasolla ja joudut myöntämään itsellesi, että on parempi alkaa tehdä jotain muuta”, Hill tuumailee. ”Se aika on edessä, mutta meidän kohdaltamme se ei ole vielä. Ymmärrän kyllä heidän syynsä, mutta me nautimme olostamme liikaa, että edes harkitsisimme lopettamista.”

Kysyttiinpä mieheltä sitäkin, tuleeko hänelle mieleen artisteja tai bändejä, joiden kanssa Priest voisi tulevaisuudessa vielä tehdä yhteistyötä studion tai keikkalavojen puolella.

”Tuo on hyvä kysymys”, mies toteaa ja jatkaa: ”Judas Priestin ja Iron Maidenin yllä on aina isoja kysymysmerkkejä. Se voisi olla todella mielenkiintoista, mikäli voisimme lyöttäytyä yhteen ennen kuin joku meistä kuolee. Se olisi mahtavaa! Olemme soittaneet monien bändien kanssa. Uriah Heep on erikoisvieraamme tällä rundilla. Olin muinoin Heepin fani. Heillä on vähintään yhtä pitkä historia kuin meilläkin, ellei vähän pidempikin. Törmäät näihin tyyppeihin vuosien varrella. Olemme soittaneet heistä monien kanssa, mutta meidän täytyy kyllä vielä yhdistää voimamme Iron Maidenin kanssa.”