Mötley Crüen Nikki Sixx seisoo sataprosenttisesti #metoo-liikkeen takana – ”En sano, että olisimme olleet mitään enkeleitä…”

Nikki Sixx

Basistin mukaan kaikki kanssakäyminen bändärien kanssa tapahtui aina yhteisymmärryksessä.

Mötley Crüen urasta ja elämästä kertovassa The Dirt -kirjassa sekä sen elokuvasovituksessa – joka saa ensi-iltansa Netflixissä perjantaina 22. maaliskuuta – kuvaillaan paljon yhtyeen sekoiluja niin päihdeaineiden kuin bändärien kanssa. Tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa basisti Nikki Sixxiltä kysyttiin näistä kanssakäymisistä ja basisti vakuutti, ettei kukaan koskaan toiminut vastoin toisen osapuolen tahtoa.

”Seison sataprosenttisesti #metoo-liikkeen takana. Mielestäni aika on nyt otollinen tasa-arvon kannalta ja meillä on edelleen tilaa kasvaa. Vaikka olimmekin todellisia eläimiä, teimme kaikkea sairasta paskaa ja tytöt tekivät niin vastavuoroisesti meille, kukaan bändissämme ei milloinkaan käyttänyt tilannetta saadakseen valtaa. En sano, että olisimme olleet mitään enkeleitä, mutta kaikki tapahtui yhteisymmärryksessä”, Sixx vakuuttaa.

Sixx sanoo oppineensa tasa-arvosta eniten omalta tyttäreltään, jota basisti kuvailee vahvaksi feministiksi.

”Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli kun keskustelimme kerran eräästä homoseksuaalista ystävästäni – mikä ei haittaa minua yhtään, hän on ystäväni. Puhuin hänestä tyyliin: ’Tiedätkö ystäväni Justinin? Hän on homo ja hän tulee poikaystävänsä kanssa meille kiitospäiväksi’, johon tyttäreni kommentoi: ’Jos hän olisi hetero, olisitko maininnut asiasta erikseen?’. Havahduin, että en varmaankaan olisi. Sitten hän avasi minulle kaikki sukupuoli-identiteettiin liittyvät jutut itse piirtämällään kartalla, mikä oli hyvin kiehtovaa. Olen siitä kiitollinen”, Sixx kertoo.