Motörheadin edesmenneitä ja entisiä jäseniä mukana Leader Of Downin debyytillä – Sisältää Lemmyn ja Würzelin viimeisiksi jääneitä äänityksiä

Myös "Fast" Eddie Clarke ja Phil Campbell mukana levyllä.
6.9.2018 12:39

Leader Of Down on entisen Motörhead-kitaristi Michael ”Würzel” Burstonin ja basisti Tim Atkinsonin vuonna 2008 perustama yhtye, jonka työstämä esikoispitkäsoitto jäi aikanaan kesken 61-vuotiaan Würzelin menehdyttyä sydänongelmiin vuonna 2011. Atkinson saattoi kuitenkin työn loppuun vierailevien tähtien avustuksella ja Cascade Into Chaos -nimen saanut albumi näkee viimein päivänvalon 28. syyskuuta.

Levy on kunnianosoitus ei ainoastaan Würzelille vaan kaikille kitaristin kuoleman jälkeen edesmenneille Motörhead-muusikoille. Näistä Lemmy Kilmister ja ”Fast” Eddie Clarke ovat myös mukana albumilla vierailevien tähtien ominaisuudessa – Lemmy muun muassa äänitti omat osuutensa vain hetkiä ennen kuolemaansa vuonna 2015. Lisäksi levyllä vierailee aikanaan samanaikaisesti Würzerlin kanssa Motörheadin riveihin liittynyt Phil Campbell sekä liuta muita kokeneita muusikoita.

”Tunne siitä, että levy julkaistaan nyt, on hyvin katkeransuloinen. Tuntuu oudolta, kun Würzel ei enää ole keskuudessamme, mutta tiedän, että hän olisi ollut lopputuloksesta innoissaan. Oli upeaa työskennellä hänen kanssaan”, Atkinson kommentoi.

”Halusimme Lemmyn laulavan nimenomaan Paradise Turned Into Dust -kappaleen ja laulusessiot Los Angelesissa olivatkin hyvin tunteelliset. Kunpa Würz olisi ollut näkemässä sen. On muutenkin hienoa, miten moni ystävä auttoi saamaan levyn valmiiksi ja kiitän kaikkia sydämeni pohjasta. Oli erityisen fantastista kuulla Philin ja Würzelin soittavan jälleen yhdessä.”

Cascade Into Chaos -levyn julkaisun tiimoilta Leader Of Down aktivoituu myös keikkarintamalla ja lähtee loppuvuodesta Phil Campbell & The Bastard Sons -yhtyeen lämmittelijäksi näiden Ison-Britannian-kiertueelle. Atkinsonin lisäksi bändin kokoonpanoon kuuluvat rumpali Steve Clarke (ex-Fastway), kitaristi Alex Ward ja laulaja Matt Baker.

Cascade Into Chaos -levyn kappalelista vierailevine tähtineen ja kansikuva näyttää kokonaisuudessaan seuraavalta:

01. Paradise Turned Into Dust (Lemmy – laulu)
02. Cascade Into Chaos
03. People Say I’m Crazy
04. Serial Killjoy (Bruce Foxton (The Jam) – basso)
05. Children Of Disease (Whitfield Crane (Ugly Kid Joe) – laulu, Lee Richards (ex-Godsmack) ja Whitfield Crane – taustalaulut, Phil Campbell – kitarasoolo)
06. Snakebite (”Fast” Eddie Clarke – kitarat, laulu)
07. Punch And Geordie
08. Feel Good (Cliff Evans (Tank) – kitarasoolo)
09. The Killing Rain (viimeinen Würzelin äänittämä kappale)
10. Laugh At The Devil (Lemmy – laulu, ”Fast” Eddie Clarke – kitarat)

Würzel ja Phil Campbell liittyivät Motörheadiin vuonna 1984 yhdessä rumpali Pete Gillin kanssa. Nelimiehiseksi kasvanut yhtye julkaisi tällä kokoonpanolla Orgasmatron-albumin (1986), mutta paluun riveihin tehnyt Phil ”Philthy Animal Taylor korvasi Gillin rummuissa vuonna 1987 . Tällä kokoonpanolla yhtye operoi vuoteen 1992 saakka, jolloin rumpukapuloihin tarttui ensin sessiomuusikon ominaisuudessa Tommy Aldridge ja lopulta Mikkey Dee.

Würzel erosi bändistä Sacrifice-albumin (1995) julkaisun jälkeen ja Motörhead jatkoi Kilmister-Capbell-Dee -kolmikkona aina Lemmyn kuolemaan saakka. Würzelin soittoa voi kuulla edellä mainittujen albumien lisäksi levyillä Rock ’n’ Roll (1987), 1916 (1991), March Ör Die (1992) ja Bastards (1993). Lisäksi Würzel oli mukana Hämeenlinnan Giants of Rock -festivaaleilla äänitetyllä Nö Sleep At All -livellä (1988).

Lisää luettavaa