Näytepala Alice Cooperin kotikaupungin sankareille kumartavalta ep:ltä julki – Näin kauhurokkarilta irtoaa Bob Seger

https://youtu.be/N_dLP4-DW9U

Kuuden biisin ep ilmestyy 13.9.

Alice Cooper julkaisee perjantaina 13. syyskuuta kuuden biisin ep-levyn Breadcrumbs, joka sisältää lainakappaleita detroitilaissuuruuksilta sekä pari Cooperin omaa kappaletta. Cooper tulkitsee levyllä Bob Segeriä, MC5:ttä, Suzi Quatroa sekä Mitch Ryder and the Detroit Wheelsiä, jonka lisäksi ep:ltä löytyy uusi Cooper-siivu Go Man Go sekä uudelleentulkinta The Eyes of Alice Cooper -levyltä (2003) löytyvästä Detroit City 2020 -kappaleesta.

Cooperin tulkinta Bob Segerin kappaleesta East Side Story on julkaistu nyt maistiaisina ja sen voit ottaa haltuusi tuosta yläpuolelta.

”Kun minulta kysytään, mitä musiikkini on, vastaan, että Detroit-rockia – olemme vain pistäneet siihen oman leimamme. Pohjimmiltaan kaikki Alice Cooper -levyt ovat Detroitia, Chuck Berryä ja hard rockia, jota on väännetty näyttämään meiltä sanoitusten tai esityksen puolesta. Mutta perustana on aina kitaravetoinen rock ’n’ roll, minkä ainakin minä assosioin Detroitin soundiksi”, Cooper pohjustaa levyä, joka kumartaa tämän synnyinkaupungin muusikoille ja musiikille.

Cooperin mukaan ep toimii myös tietynlaisena esittelynä tämän seuraavalle pitkäsoitolle, jossa laulajan mukaan tulee olemaan samanlainen Detroit-vivahde, jota Breadcrumbsilla nyt esitellään.

”Tiesimme, ettemme saisi uutta levyä aikaiseksi ennen vuotta 2020, joten tarjoamme näin faneillemme tavallaan ’leivänmurusia’ ja näytämme, mitä on tulossa. Näin meidän ei tarvitse nopeasti pistää jotain kasaan ja yrittää saada sitä väkisin toimimaan, vaan pelaamme itsellemme aikaa varmistaaksemme, että biiseistä tulee juuri oikeanlaiset.”