”Ne eivät vain tajua” – myös Kirk Hammett päivittelee Motörheadin puuttumista Rock and Roll Hall of Famesta

Sami Lommi

Metallican Kirk Hammett vieraili taannoin toimittaja Dean Delrayn Let There Be Talk -podcastissa. Kitaristi kertoi ajatuksiaan muun muassa rockmaailmaa taas kerran puhuttaneista Rock and Roll Hall of Fame -valinnoista, kun Motörheadin, Thin Lizzyn ja Judas Priestin kaltaiset alan peruskivet jäivät jälleen rannalle siinä missä esimerkiksi Whitney Houston valittiin mukaan. Mitäpä tuohon sanoisi.

”Ehkä se on jonkinlainen sukupolvikysymys. Jotkut vanhemmat ihmiset eivät vain tajua sitä – ne eivät vain vittu tajua”, Hammett pohtii.

(Tällainen saa tietysti miettimään, minkä ikäiset ihmiset oikein valitsevat Hall of Famen artistit, jos siellä on mukana sellaista ikäryhmää, joka on liian vanhaa tajutakseen Motörheadia. Satavuotiaat?)

”He eivät tajua sitä, millainen vaikutus joillain bändeillä on ollut. He eivät kuule sitä, koska he kuuluvat sukupolveen, jolle on opetettu, että tuollainen laulutapa on väärin. Eihän se ole niin, se on vain jotain erilaista”, Hammett jatkaa.

Hammett ja Delray pohtivat myös Thin Lizzyn puuttumista Hall of Famesta, mikä sekin saa Metallica-kepittäjän pyörittelemään päätään.

”Siis herranen aika, he olivat aivan valtava esikuva minulle ja ystävilleni ja kaikille bändeille, jotka toimivat samaan aikaan kuin me. Ja silti he eivät helvetti soikoon ole Rock and Roll Hall of Famessa”, Hammett sanoo.

”Ehkä se on sukupolvikysymys. Tai ehkä he eivät vain ole myyneet tarpeeksi levyjä. Joskus tuntuu, että artistin pitää myydä tietty määrä levyjä, ennen kuin häntä edes harkitaan mukaan. Mikä sekin on täyttä paskaa.”