Nickelback-basisti muistelee ryyppyreissuaan Pantera-muusikoiden kanssa – ”Jalkani eivät enää toimineet enkä nähnyt kunnolla”

13.9.2020 20:09

Edesmenneet Abbottin veljekset tunnettiin soittotaitojensa lisäksi siitä, että heillä ei ollut juuri tapana sylkeä lasiin. Monet eivät kuitenkaan välttämättä tiedä sitä, että miekkoset olivat hyvää pataa monien vihaaman Nickelback-leirin kanssa.

Orkesterin basisti Mike Kroeger kertoo Talkin’ Rock With Meltdownin haastattelussa tarinan siitä, kuinka päätyi kerran ryypiskelemään Pantera-muusikoiden ja veljensä, Nickelback-solisti Chad Kroegerin kanssa.

”He olivat läheisempiä Chadin kanssa, sillä ollakseni täysin rehellinen, Chad oli valmis riekkumaan heidän kanssaan ja kuluttamaan vaaditut määrät alkoholia, ja mikäli juhlit noiden kavereiden kanssa, tiedät mitä se tarkoittaa”, mies turinoi. ”Se on yhtään liioittelematta kuin marssi kuoleman porteille. Minulla oli kerran epäonni päätyä juhlimaan heidän kanssaan Dimen [Dimebag Darrell] toimiessa baarimikkona ja voi veljet… Pakenin paikalta kuin mikäkin pelkuri.”

”Se meni siihen pisteeseen, että jalkani eivät enää toimineet enkä nähnyt kunnolla, joten poistuin takavasemmalle enkä koskaan palannut takaisin”, Kroeger jatkaa. ”Ajattelin vain, että ’Nämä heebot tulevat tappamaan minut.’ Heillä oli kyllä hauskaa. Veljeksillä — erityisesti Dimellä — oli uskomaton viinansietokyky. He pystyivät juomaan sitä kuin vettä, ja heistä tuli vain kokoajan hauskempia — tai ehkä minä vain humalluin koko ajan enemmän.”

”Seuraavaksi huomaat motoriikkasi pettävän ja sitten he vasta alkavatkin kuljettaa sinua niin sanotusti maaliviivan yli”, mies jatkaa. ”Muistan saavuttaneeni kynnyksen, jossa tuumin: ’Tämä tulee päättymään huonosti.’ Ajattelin päätyväni heidän kotivideoilleen tai jotain, joten lähdin helvettiin sieltä.”

”Vaimoni oli itse asiassa bussissa lasten kanssa enkä halunnut nähdä itsestäni videota kömpimässä bussiin ja kompuroimassa matkalla sänkyyn vaimoni viereen”, Kroeger lisää. ”Hän ilmaisi tuoksahtavani tislaamon tuotteilta, ja että minun olisi ehkä parempi pysytellä omalla puolellani sänkyä tai muutoin joutuisin vaihtamaan paikkaa. Se oli aika raakaa.”

”En aio kertoa Chadin tarinaa, mutta sanotaanko nyt näin, että hän saavutti pisteen jota Dimebag ja Vinnie tavoittelivatkin. He viimeistelivät hänet oikein toden teolla”, mies päättää.

Lisää luettavaa