Nikki Sixx: Mötley Crüe -elokuva pelasti bändin jäsenten välisen ystävyyden – Uuden musiikin tekemistäkään ei pidetä täysin mahdottomana ajatuksena

Viimeisellä kiertueella yhtye ei ollut keskenään puheväleissä, mutta nyt tilanne on aivan toinen.
19.9.2019 14:37

Kun Mötley Crüe löi hanskat naulaan viimeisen kiertueensa päätteeksi uudenvuodenaattona 2015, nelikon välit olivat kylmenneet todella pahasti. Tuoreessa Billboard-lehden haastattelussa basisti Nikki Sixx, kitaristi Mick Mars ja rumpali Tommy Lee toteavat, että asiat ovat sittemmin menneet parempaan suuntaan ja välit ovat taas hyvinkin lämpimät. Sixxin mukaan siitä on pitkälti kiittäminen bändistä tehtyä The Dirt -elämäkertaelokuvaa, joka julkaistiin Netflixissä viime maaliskuussa.

”[Viimeinen kiertue] ei ollut vaikea fyysisessä mielessä, mutta ainakin minä tunsin oloni etäiseksi. En lavalla, mutta takahuoneessa ei tuntunut sitä vanhaa toveruutta. Pidimme meet and greetit sovitusti ja olimme asiallisia, mutta ei se tuntunut enää samalta. Elokuvan jälkeen oloni on ollut taas kuin ennen vanhaan”, Sixx tuumaa ja antaa esimerkin:

”Kun tyttäreni Ruby syntyi [heinäkuussa], ensimmäiset lahjat, jotka saimme, tulivat muilta Mötley Crüen jäseniltä. Tyttö syntyi hieman lasketusta ajassa myöhässä ja Mick lähetteli minulle viestejä ja kyseli, milloin tyttö on tulossa. Ja nämä samaiset tyypit eivät ennen edes puhuneet toisilleen.”

Yhtye tunnetusti myös äänitti uusia kappaleita The Dirt -elokuvan soundtrackia varten yhdessä Dr. Feelgood -klassikkoalbumin tuottajan Bob Rockin kanssa. Tommy Leen mukaan ei ole ollenkaan mahdoton ajatus, että yhtye tekisi vielä joskus tulevaisuudessa lisää uutta musiikkia. Mick Mars ei myöskään tyrmää ajatusta, mutta suhtautuu siihen hieman suuremmalla varauksella.

”Jos joku tyypeistä pyytää minua soittamaan kitarasooloa omalle levylleen, tekisin sen. Olen myös varma, että Nikki kirjoittaisi minulle sanoituksia tai auttaisi minua kirjoittamaan niitä omalle levylleni. Olen melko varma, että sama koskee myös Tommyä. Mutta mitä koko ryhmään tulee, vaikea sanoa”, Mars pohtii.

Lisää luettavaa