Nine Inch Nails -pomo moittii suoratoistopalveluiden palkkiopolitiikkaa – ”Se on huono juttu taiteen kannalta”

7.4.2024 22:00

Nine Inch Nails -kippari Trent Reznor kritisoi musiikin suoratoistopalveluiden maksamia palkkioita.

Reznor kommentoi aihetta GQ:n hiljattaisessa haastattelussa.

”Mielestäni suoratoistopalveluiden surkeat palkkiot ovat vahingoittaneet kuolettavasti lukemattomia artisteja ja tehnyt muusikkona olon kestämättömäksi”, Reznor sanoo.

”Se toimii jos satut olemaan Drake, mutta ei niinkään jos olet Grizzly Bear. Todellisuus paljastuu katselemalla ympärilleen”, Reznor sanoo. ”Kaikki hyötyvät -argumentilla on ollut tarpeeksi aikaa käydä toteen, joten voimme todeta, etteivät kaikki todellakaan hyödy. Jotkut hyötyvät. Toiset eivät. He eivät kykene tienaamaan. Ja se on huono juttu taiteen kannalta.”

”Ehkäpä Apple voisi vaikuttaa reilumpiin tai merkittävimpiin maksuihin, sillä monille näistä palveluista striimausbisnes on vain murto-osa kaikista tuloista, toisin kuin Spotifylle, jonka koko liiketoiminta on sen varassa.”

”Mutta se on sidottu moniin poliittisiin asioihin ja levy-yhtiöihin liittyviin ongelmiin, ja kaikki yrittävät pitää kynsin hampain kiinni omasta pienestä siivustaan”, Reznor sanoo. ”Ymmärrän myös, että ihmiset halusivat vain avata hanat ja saada musiikin virtaamaan. Heitä ei liikuta tämä romanttinen paska, jolla luulin olevan merkitystä.”

Lisää luettavaa