Noel Gallagher oppi vasta hiljattain AC/DC:n ikonisen kitarariffin 10-vuotiaan poikansa opastuksella – ”Hän on rokkari”

Gallagher sanoo olevansa äärimmäisen ylpeä soittamisesta innostuneesta Sonny-pojastaan.
26.8.2021 16:19

Kyllä vanhakin koira oppii vielä uusia temppuja, vaikka sanonnan mukaan näin ei olekaan. Tästä on osoituksena Oasis-mies Noel Gallagher, joka sanoo vasta hiljattain oppineensa soittamaan niinkin ikonisen kitarariffin kuin AC/DC:n Back in Blackin säkeistöriffin. Kaiken lisäksi tämän kyseisen riffin opetti hänellä hänen oma kymmenvuotias poikansa Sonny.

”Hän on ottanut kitaran jo aika hyvin haltuun ja rämpyttelee sillä joka ilta. Hän näytti minulle – enkä ihan rehellisesti tiennyt, miten se soitetaan – miten Back in Blackin riffi menee”, Gallagher kertoo Radio X:n haastattelussa.

”Hän on rokkari. Hän pitää AC/DC:stä ja Queenista, mikä on mahtavaa. Toivottavasti hän ei aloittanut soittamista liian varhain ja kyllästy, kun hän täyttää 18. Hän on pikku suojattini.”

Gallagher sanoo, ettei ole koskaan halunnut ajaa lapsiaan musiikin pariin, muttei ole sitä myöskään millään lailla kieltänyt.

”En ole koskaan halunnut sanoa, että ’Isä on muusikko, joten sinustakin tulee muusikko’, koska tiedän monia tapauksia, joissa näin on tehty ja 21-vuotiaana nämä lapset luovuttavat. Heitä ei vain kiinnosta. Minun suunnitelmani oli jättää soittimia lojumaan ympäri taloa. Sonnylla on aina ollut huoneessaan pienet kiipparit ja kitara. Hän on itse napannut sen ja alkanut soittaa ja hän pitää siitä.”

Sonny on jopa esiintynyt koulun konsertissa kvartetin kanssa. Noel myöntää jännittäneensä, miten vasta soittoharrastuksen löytänyt nuorukainen selviää.

”Vatsassani oli perhosia, koska hän on vasta kymmenen eikä ole ollut kiinnostunut soittamisesta kovin kauaa. Kun seinälle heijastettiin, mitä he aikovat soittaa – se oli T-Rexin 20th Century Boy – olin, että näytä niille, poika! Ja hän näytti. Hän ässäsi sen ja teki lopussa jopa pienen [Noel nostaa kätensä ilmaan]. En ole koskaan elämässäni ollut mistään tai kenestäkään niin ylpeä kuin hänestä. Se oli uskomatonta”, Noel ylistää.

Lisää luettavaa