Nyt se tieto viimein tuli: Metallica saapuu konsertoimaan Suomeen – ja soittaa saman tien kaksi keikkaa

16.3.2017 11:00

Johan tätä tiedoksiantoa on odoteltukin. Väsymättömänä kiertuekoneena tunnettu Metallica julkaisi Hardwired… To Self-Destruct -albuminsa viime marraskuussa, ja oli sanomattakin selvää, että bändi lähtee promotoimaan tuotostaan pitkälle maailmankiertueelle.

Talvella yhtye on kuitenkin pysynyt enimmäkseen kaukana Euroopasta. Nyt asiaan saadaan muutos: yhtye aloittaa ensi syyskuussa Euroopan-kiertueen, joka käsittää 38 keikkaa 28 kaupungissa. Rundi alkaa Amsterdamista ja päättyy – tadaa! – kahteen keikkaan Helsingissä.

Yhtye saapuu Suomeen 9.5.2018, ja jälkimmäinen keikka soitetaan 11.5.2018. Ensi vuoden hommia siis nämä. Mitä mahtaa yhtye tehdä välipäivät, se jää nähtäväksi – soittaa pikkupäissään Hard Rock Cafessa, kenties, kuten Avenged Sevenfold tovi sitten?

Keikkapaikkana toimii Hartwall-areena, ja keikkojen erikoisuutena on, että lava on pystytetty päädyn sijaan hallin keskelle. Tämähän taisi olla orkesterin erikoisuus jo 1990-luvulla. Lämmittelijäksi on buukattu norjalainen Kvelertak.

Lipunmyynti käynnistyy 24.3. Ticketmasterissa. Hinnat ovat ilahduttavan maltilliset noin stadionbändin mittaluokassa: 54,50 euroa. Manowarin liput The Circus -klubin keikalle vuonna 2013 maksoivat parikymppiä enemmän, ja Robbie Williamsin liput ensi kesän Ratinan-keikalle ovat halvimmillaan 40 euroa kalliimmat.

Eikä siinä vielä kaikki: keikkalipun ostajat saavat kaupankylkiäisiksi koko Hardwired-albumin joko cd:nä tai digitaalisena versiona. Ystävällistä! Ohjeistukset albumin lunastamiseen toimitetaan annettujen yhteystietojen perusteella lipunoston jälkeen.

Tämä tarkoittanee, että 24. päivä kannattaa olla ajoissa asemissa, sillä liput oletettavasti menevät kaupaksi sukkelaan. Edellisen kerran, kun Metallica vieraili Suomessa vuonna 2014, yleisöä oli 28 000 eli hyvinkin parin Hartwall-areenan verran.

Soundi on Metallica-keikkojen virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa