Oceanhoarse julistaa Ozztoberin alkaneeksi – kuuntele Bodom-kiipparistin tukema Ozzy Osbourne -tribuutti

“Niin kova ja legendaarinen kuin Black Sabbath onkin, se on nimenomaan Ozzy Osbournen soolotuotanto mikä meihin puree eniten”, kertoo Ben Varon sähköpostitse. Niinpä kun Oceanhoarse havahtui huomaamaan, että Ozzyn soolodebyytti Blizzard of Ozz viettää tänä vuonna nelikymppisiä, päätti yhtye ryhtyä hatunnostohommiin. Syntyi idea Ozzy Octoberista tai lyhyemmin Ozztoberista, jonka aikana Oceanhoarse esittelee kolme Ozzy-coveria Soundin verkkosivujen välityksellä. Kuuntele ensimmäiseksi esitykseksi valikoitunut Shot in the Dark alempaa.

Biisin kosketinsoitinosuudet uskottiin Children of Bodomista tutun Janne Wirmanin haltuun. Wirman kertoo lähteneensä auliisti mukaan kavereiden projektiin.

”Kun Jyri, tai ’Käärmetukka’, kuten häntä tuttavallisesti kutsumme, kysyi soittamaan Ozzy-coveriin bändinsä kanssa niin pakkohan se oli suostua: olenhan pyytänyt häneltä lukuisia palveluksia tässä vuosien varrella alkaen lumen pudottamisesta meikäläisen katolta aina juoppokuskin hommiin asti”, Wirman kertoo Oceanhoarse-basistiin viitaten.

”Myös Children of Bodom on coveroinut Shot in the Darkin vuosia sitten, ja koska kiipparit eivät ole framilla tässä biisissä vaan pysyvät enemmän taustalla, oli todella leppoisaa ja mukavaa jammailla jätkien kanssa treeniksellä.”

Myös kahdella seuraavalla Ozzy-esityksellä on mukana nimekkäitä vierailijoita. Coverit esitellään Soundin sivuilla kahtena seuraavana torstaina. Oceanhoarse kannustaa lisäksi muitakin yhtyeitä ja muusikoita tribuuttihommiin.

“Metalliskene on Ozzy-faneja täynnä, joten haluammekin toivottaa kaikki musikantit tervetulleiksi osallistumaan Ozztoberiin. Oli kyse sitten koko bändin voimin soitetusta coverista tai parhaan Ozzy-riffin soittamisesta kotona, laita videosi someen hashtagillä #Ozztober ja auta levittämään ilosanomaa. Maailmaa on nimittäin hyvä aika ajoin muistuttaa Ozzy Osbournen musiikin hienoudesta!” Ben Varon intoilee.

Shot in the Dark -videon toteutti Arto Lindén. Oceanhoarsen seuraava oma single julkaistaan marraskuussa.