”Olen 13-vuotias, on aamukymmenen ja juon kaljaa Alex Van Halenin kanssa” – Van Halenin videon lapsinäyttelijä muistelee kokemustaan

Ikimuistoisinta Yano Anayasta oli kuitenkin se, kun tämä sai Eddieltä privaatin soittoesityksen.
3.2.2022 14:43

Classic Rock -lehti haastatteli Yano Anayaa, joka esitti Van Halen -basisti Michael Anthonyn nuorta versiota yhtyeen Hot For Teacher -videolla vuonna 1984. Tuolloin 13-vuotiaalle Van Halen -fanille videoon pääseminen oli unelmien täyttymys ja hän muistaa neljä päivää kestäneet kuvaukset ikuisesti.

”Tulin ekana päivänä paikalle puoli kymmeneltä aamulla ja sanoin äitilleni, että ykkösprioriteettini on tavata bändi. Etsin heidän trailerinsa ja koputin oveen. Alex Van Halen vastasi ja esittelin itseni: ’Esitän nuorta Michael Anthonya ja ajattelin, voisinko hengailla kanssanne. Hän kutsui minut sisään ja minä olin, että jesss!” Anaya kertaa.

Kun Anayalta kysytään, miten villiä rokkielämää viettänyt bändi käyttäytyi nuoren fanin edessä, tämä sanoo yhtyeen käyttäytyneen varsin hyvin – siis Van Halenin mittapuulla.

”Alex pyysi minua hakemaan takaosasta parit kaljat. Kävelin taakse ja David Lee Roth oli siellä. Hän katsoi minua ja kysyi ääneen: ’Kuka vittu sinä olet? Mitä tämä kakara tekee trailerissamme?’ Alex vastasi, että hän on yksi näyttelijöistä ja hengaa kanssamme.”

”Heillä oli kylmälaukku, jossa oli vain kokista ja Schlitz Malt Liquor -olutta. Nappasin kaksi molempia, menin takaisin eteen ja Alex haastoi minut shotgun-kisaan (shotgunning tarkoittaa, että tölkin pohjaan tehdään reikä, jota kautta juodaan nopeasti samalla kun korvausilma tulee sisään tölkin suusta). Muistan ajatelleeni: ’Olen 13-vuotias, on aamukymmenen ja juon kaljaa Alex Van Halenin kanssa’. Join yhden bissen ja olin tosi humalassa.”

Alex oli hyvin sosiaalinen ja otti nuoren fanin vastaan avosylin, mutta muu bändi suhtautui hieman varauksellisemmin, Anaya muistelee.

”[Michael Anthony] oli hyvin cool. Me vain chillailimme. Eddie oli myös aika hiljainen. Dave ei mielestäni oikein pitänyt jonkun kakaran kanssa hengailemisesta. Mutta Alex halusi tietää, kuka olen ja mistä tulen.”

Kaikkein parhaiten mieleen nuorelle fanille jäi kuitenkin, kun tämä sai Eddien pitämään pienen soittosession vain ja ainoastaan hänelle.

”Keräsin rohkeuteni ja pyysin häntä soittamaan minulle Running With The Devilin intron, sillä se oli lempikappaleeni. Hän vei minut trailerille, otti esiin pienen vahvistimen ja kitaransa ja soitti koko biisin läpi pelkästään minulle. Se oli eeppistä.”

Päivitys 4.2.2022: Videon ilmestymisvuosi korjattu.

 

Lisää luettavaa