Tylyä tekstiä: ”Ikävin mahdollinen tyyppi, jonka kanssa viettää aikaa”, kuvailee Sammy Hagar David Lee Rothia

30.6.2021 11:01

Van Halenin ympärillä kuohuu taas. Sammy Hagar vieraili hiljattain brasilialaisen Paulo Baronin haastateltavana, ja juttutuokiosta käy ilmi, ettei laulaja ole edelleenkään suurin David Lee Rothin ystävä. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Hagar toimi Van Halenin laulajana vuosina 1985–1996 ja 2003–05, ja Roth puolestaan sitä ennen ja jälkeen. Miehet olivat varsin erilaisia keulakuvia, eivätkä herrojen persoonallisuudet vaikuta muutenkaan yhteensopivilta.

”Hän on melkoinen hahmo. Hän on showmies, pelkkää show’ta”, Hagar sanoo.

”Meidän välillämme on sellainen ero, että minä välitän asioista syvästi. Välitän kaikesta siitä, mitä teen ja miten se vaikuttaa ihmisiin. Minulle on tärkeää tavallaan kohottaa yleisöä henkisesti, saada heidät onnellisiksi ja kannustaa heitä unelmoimaan suuria unelmia. En usko, että hän välittää mistään tuolla tavalla. Hän keskittyy itseensä ja showmiehenä olemiseen. En tiedä, mistä hän välittää. En tunne häntä tai tiedä yhtään, kuka hän oikeastaan on. En usko, että kukaan tietää.”

Mitä pitemmälle haastattelu etenee, sitä suorempiin sanoihin Hagar yltyy. Hänen mukaansa Rothin julkisuuskuva on pelkkää pintaa, ja laulaja piilottaa todellisen minänsä syvälle sielunsa syövereihin.

”Hän esittää. Se on pelkkää hevonpaskaa. Kaikki, mitä hän tekee on harkittua kiiltokuvaa. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä hän todellisuudessa on. Kun hän menee takaisin kotiinsa, hän on aivan erilainen tyyppi – ei lainkaan samanlainen kuin se kaveri, jonka näet lavalla. Hän ei ole rehellinen imagonsa suhteen”, Hagar sanoo.

Hagar ja Roth viettivät yhdessä aikaa kiertueella vuonna 2002, ja tästä rundista jäi Hagarille huonoja muistoja. Uusia yhteistyökuvioita lienee turha odottaa.

”Kuvittelin, että siitä tulisi hauskaa. Ajattelin, että jos hän on yhtään sellainen kuin esittää olevansa, viihdymme varmasti yhdessä. Mutta hän ei ollut. Pikemminkin hän oli ikävin mahdollinen tyyppi, jonka kanssa viettää aikaa”, Hagar sanoo.

”Hän ei ollut koskaan paikalla. Hän piileskelee. Hän pistää pystyyn sellaisen ison kulissin ja astuu huoneeseen tyyliin ’olen täällä, David Lee Roth on saapunut’, mutta sitten hän piiloutuu jälleen. En usko, että hän on onnellinen. Hän ei ole koskaan mennyt naimisiin, hänellä ei ole lapsia. Miten niin voi elää? Itse olen perhekeskeinen mies ja rakastan naisia ja lapsia. Hän ei ole ikääntynyt hyvin, kuuntele vaikka hänen ääntään. Se on kovaa.”

Sitten vain odotellaan, miten Roth tähän ulostuloon reagoi, jos nyt ylipäätään reagoi. Kovin riitaista on ollut kyllä Van Halen -ympyröissä bändin loppuaikoina ja Eddien kuoleman jälkeenkin.

Lisää luettavaa