Oletko enää punk, jos olet rikas ja menestynyt? Dave Grohl pohti asiaa Conan O’Brienin haastattelussa

Grohl ymmärtää menestyksen ja punkeetoksen välisen ristiriidan, muttei itse ainakaan koe syyllisyyttä tai häpeää asiasta.
25.10.2023 13:26

Dave Grohl, Krist Novoselic sekä tuottaja Steve Albini vierailivat Conan O’Brienin podcastissa Nirvanan In Utero -levyn 30-vuotisjuhlallisuuksien merkeissä. Podcastissa keskusteltiin muun muassa siitä, miten punktaustan omaavat Nirvana-muusikot suhtautuivat Nevermind-hittilevyn mukana tulleeseen maineeseen ja kunniaan.

”Menestys ja raha ovat monille artisteille mahtava juttu, mutta jos tulet punkmaailmasta ja punkeetos on sinulle kuin uskonto – kuten se oli teille ja Kurtille (Cobain, Nirvanan edesmennyt nokkamies) – suosio on kinkkinen juttu”, O’Brien pohtii ja kysyy, miten suosio otettiin bändin sisällä vastaan.

”Muutos tapahtui hyvin nopeasti, mutta ei siten, että yhtäkkiä postilaatikossasi odotti miljoona dollaria. Se oli enemmänkin sitä, että päivittäinen käyttöraha nousi 15 dollariin. Tyyliin ’Voi luoja, nyt voin ostaa kaksi askia tupakkaa’ tai ’Nyt voimme nukkua motellissa'”, Grohl vastaa.

”Minä en ainakaan tuntenut yhtään ristiriitaa, syyllisyyttä tai häpeää siitä, että saatoin maksaa äitini asuntolainan tai ostaa hänelle auton tai itselleni uudet kengät. Ja luulen että syy on siinä, että tiesin, että bändi pysyi aina omana itsenään eikä tehnyt mitään sellaista, mitä se ei halunnut. Me teimme vain omaa juttuamme ja sitten kaikki tuo tapahtui. Olin vain todella tyytyväinen, että pystyin elättämään itseni muusikkona.”

Lisää luettavaa