Onhan tämä melkoinen piirileikki – jäähyväisrundilla kiertävän Aerosmithin Joe Perry: tämä ei ole virallisesti viimeinen kiertueemme

26.3.2017 13:36

Pitkän linjan hard rock -jyrä Aerosmith julkisti viime vuoden lopulla lähtevänsä jäähyväiskiertueelle ja kuin varmemmaksi vakuudeksi siitä, että tämä todellakin on se kuuluisa viimeinen kunniakierros, rundin Euroopan osuuskin nimettiin aiheeseen sopivasti Aero-Vederci Baby!:ksi. Orkesterin jäsenten näkemykset yhtyeen tulevaisuudesta ovat toki vaihdelleet suuntaan jos toiseenkin, joten ei liene suurikaan yllätys, että vastikään The Arizona Republicille myöntämässään haastattelussa kitaristi Joe Perrykin vaikuttaisi olevan kaikkea muuta kuin valmis heittämään plektrojaan pussiin.

– Olimme tauolla miettimässä seuraavaa siirtoamme, kun juttelimme asiasta viime vuoden loppupuolella. Olemmehan kuitenkin lähempänä loppua kuin alkua. Päätimme kutsua rundia ”jäähyväiskiertueeksi” ja se kuulostikin ihan hyvältä idealta silloin, mutta kun aloimme antaa haastatteluita ja jouduimme sanomaan sen ääneen, se ei ollutkaan enää niin helppoa. Mikäli olet jäähyväiskiertueella, sinun täytyy heittää myös viimeinen keikka – ainakin teoriassa. Emmekä oikein ole kyenneet sanomaan, että tämä on viimeinen keikkamme. Olemme tehneet tätä liian kauan pystyäksemme edes ajattelemaan sellaista. Minä soitan jokaisen keikan kuin se olisi viimeiseni, koska tulevasta ei koskaan tiedä. Me kyllä yritimme, mutta emme vain voineet tehdä sitä. Haastatteluissa voi heittää vaikka minkälaista hetulaa, mutta emme vain ole kyenneet sanomaan, että ”tämä on viimeisen kiertueemme viimeinen keikka”.

Tarkentavaan, ”kyseessä ei siis ole jäähyväiskeikka?” -kysymykseen Perry kommentoi puolestaan näin:

– Ei virallisesti. Siirsimme kylläkin Amerikan-kiertuetta, joka oli tarkoitus tehdä syksyllä. Kierrämme niin kauan, kunnes olemme valmiita. Yritämme käydä joka paikassa joissa olemme ja joissa emme ole koskaan soittaneet. Uusia paikkoja on aina. Haluaisin soittaa kiinassa ja Kaukoidässä. Harvemmin tallottujen polkujen varrella on paikkoja vaikka millä mitalla. Onko tämä viimeinen kiertueemme? En tiedä. En usko niin.

Ota tästä nyt sitten selvää.

Lisää luettavaa