Paul McCartney kertoo tavanneensa Jumalan – Huumeilla oli osuutta asiaan

Macca kertoo myös kerran nähneensä edesmenneen Linda-vaimonsa, joka oli ottanut oravan hahmon.
3.9.2018 14:03

Paul McCartneyta ei kenties pidetä The Beatles -yhtyeen kovimpana päihteiden käyttäjänä, mutta kaikenlaisia kokeiluja on Maccakin toki tehnyt. Hyvin avoimessa Sunday Timesin haastattelussa hän muun muassa muistelee tavanneensa kerran Jumalan – tai ainakin jonkun korkeamman voiman – psykedeelien avustuksella.

”Siinä oli eräs gallerian omistaja Robert Fraser, minä ja pari muuta. Nauliinnuimme heti sohvaan kiinni ja näin Jumalan, joka seisoi edessäni kuin valtava torni. Tunsin oloni hyvin nöyräksi”, Sir Paul McCartney muistelee erästä DMT-trippiään.

”Se oli valtava seinämä, jonka yläreunaa ei näkynyt. Muut sanoisivat, että se oli vain huumeen tekemä hallusinaatio, mutta minä ja Robert olimme molemmat vakuuttuneita, että olimme nähneet jonkin korkeamman voiman.”

Tämä tapaus vahvisti McCartneyn uskoa siihen, että on olemassa jokin korkeampi voima, vaikkakin muusikolla ei olekaan mitään hajua, mikä sellainen todella on. Hän myös uskoo ihmisten seuraavan läheistensä elämää vielä kuoleman jälkeenkin ja sanoo muun muassa vuonna 1998 syöpään menehtyneen Linda-vaimonsa palanneen tervehtimään häntä oravan hahmossa.

”Olin maalla ja näin valkoisen oravan. Se oli Linda, joka oli tullut takaisin ja antoi minulle merkin. Se oli hieno hetki, ihoni meni kananlihalle. Tietenkään minulla ei ole todisteita, että se oli oikeasti hän, mutta se ajatus teki minulle hyvää”, McCartney toteaa.

Paul McCartney, 76, julkaisee perjantaina 7. syyskuuta 17. studioalbuminsa Egypt Station.

Lisää luettavaa