Phil Anselmon keikat Uudessa-Seelannissa peruttiin – Syynä muutaman vuoden takainen sekoilu keikalla

Terrori-iskun jälkimainingeissa on peruttu aiemmin jo Slayerin ja Anthraxin keikat.

Viime viikolla Uuden-Seelannin Christchurchissa sattuneen traagisen verilöylyn jälkimainingit ulottuvat myös musiikkipuolelle. Aiemmin uutisoitiin Slayerin ja Anthraxin konsertin peruuntumisesta turvallisuussyihin vedoten ja nyt ex-Pantera-solisti Phil Anselmon Illegals-yhtyeen suunnitellut konsertit Christchurchissa 26. maaliskuuta ja seuraavana iltana Aucklandissa on myös peruttu.

Uusiseelantilaisen Stuff-median mukaan molemmat keikkapaikat perustelevat perumisia sillä, että  Phil Anselmo teki vuonna 2016 Dimebash-keikalla natsitervehdyksen ja huudahti ”white power”. Christchurchin Club Tavernin ja Aucklandin Galatosin edustajien mukaan he eivät halua olla tällaisen ihmisen kanssa missään tekemisissä.

”Philip Anselmon keikka on peruttu. Me emme tue valkoista ylivaltaa tai rasismia”, tiedotettiin Club Tavernin sosiaalisessa mediassa. Galatosin tiedote oli sekin samoilla linjoilla.

Keikat buukanneen Valhalla Touringin edustaja Ben Mulchin julkaisi sosiaalisessa mediassa aiheesta oman tiedotteensa, jossa tämä vakuutti, ettei järjestäisi keikkoja ja kiertueita äärioikeistolaista ajatusmaailmaa – tai sen puoleen muitakaan ”hassuja poliittisia agendoja” – tukeville esiintyjille.

”Phil Anselmon muutaman vuoden takainen, päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena tehty hairahdus uutisoitiin laajasti. Hän elehti ja sanoi asioita, jotka satuttivat monia. Hänet revittiin sen johdosta fanien ja median toimesta riekaleiksi (ja aivan oikeutetusti). Hän pyysi tapahtunutta heti anteeksi ja tekee niin yhä tänäkin päivänä. Lisäksi hän on lahjoittanut suuria summia rasisminvastaiseen ja köyhiä nuoria tukevaan hyväntekeväisyyteen. Phil on ollut viime vuodet matkalla kohti parannusta ja ansaitsee toisen mahdollisuuden, jonka suuri osa alalla toimivista on hänelle suonutkin”, Mulchin kirjoittaa.

”Siitäkin huolimatta, että hän teki kamalia asioita vuonna 2016, en rehellisesti sanoen usko Philin olevan rasisti.”

Perjantaisen terrori-iskun pääepäilty on 28-vuotias australialaismies, jota pidetään äärioikeistolaisena valkoisen ylivallan kannattajana. Epäilty hyökkäsi kahteen moskeijaan surmaten 50 henkeä. Lisäksi 50 henkeä loukkaantui iskussa.

PHIL ANSELMO AND THE ILLEGALS 27th March 2019Galatos will NOT be hosting this show in our venue on the above date….

Posted by Galatos on Sunday, March 17, 2019

Hey guys, this is a very serious time in our nations history and as human beings. Intolerance and hatred needs to be…

Posted by Val Knut on Sunday, March 17, 2019