Queen-kitaristi lyötiin ritariksi – ”Olen yhtä hymyä”, sanoo Sir Brian May

Valtaisat onnittelut, Sir Brian!
15.3.2023 08:21

Kuningas Charles III on lyönyt Queen-kitaristi Brian Mayn ritariksi. Muusikko, astrofysiikan tohtori ja eläinten oikeuksien puolestapuhuja Sir Brian May sai ritarin arvonimen tiistaina 14.3. Buckinghamin palatsissa pidetyssä tilaisuudessa ansioistaan musiikin ja hyväntekeväisyyden saralla.

”Olen yhtä hymyä ja todella iloinen. Erityisesti, koska tunnustus tuli kuninkaalta, joka merkitsee paljon. Olemme olleet jonkun verran yhteyksissä vuosien varrella ja samaa ikäluokkaa. Se oli hieno hetki. Puhuimme iästämme ja hän pohti, kestävätkö polveni seremonian polvistumisosuuden. Vastasin, että juuri ja juuri”, Sir Brian May kommentoi seremonian jälkeen.

”Tämän tunnustuksen saaminen tuntuu hieman samalta kuin saisi hyväksynnän. Kuin saisi koulussa kultaisen tähtimerkin. Jos olet tehnyt asioita ja tiedät, mitä olet saavuttanut, tuntuu hyvältä saada hyväksynnän leima korkeammalta taholta. Se on hyvin spesiaalia.”

Mitä Queen-yhtyeeseen – eli tätä nykyä Sir Brianin lisäksi rumpali Roger Tayloriin ja laulaja Adam Lambertiin – tulee, kitaristi sanoo yhtyeen suunnittelevan taas tien päälle lähtemistä. Sitä odotellessa hän yrittää pitää kuntoaan yllä niin hyvin kuin voi.

”Tie ei ole ollut helppo ja on ollut hetkiä, jolloin ajattelin, etten enää koskaan lähde kiertueelle. Mutta me kaikki voimme hyvin, joten suunnittelemme taas keikkailua. Luonnollisesti meidän kiertueet ovat huippuluokkaa ja vaativat paljon energiaa ja hyvää kuntoa”, Sir Brian toteaa.

Alla Sir Brian Mayn Instagramissa jakama kuva seremoniasta. Lisää kuvia löytyy BBC:n uutisesta.

Lisää luettavaa