Repivätkö poliittiset riidat System of a Downin kahtia? Serj Tankian kommentoi suhdettaan republikaaneja kannattavaan John Dolmayaniin

9.3.2021 09:14

Metallisivustojen vakiopuheenaiheeksi on muodostunut merkillinen ristiriita System of a Downin riveissä. Yhtyeessä kun on mukana vastakkaisten poliittisten äärilaitojen edustajia, kun laulaja Serj Tankian on liberaali demokraattien kannattaja ja rumpali John Dolmayan on vastaavasti kerännyt huomiota Donald Trumpia ja republikaaneja arvostaville somepäivityksillään.

Kun tällainen kahtiajako on etäännyttänyt Yhdysvalloissa jopa perheenjäseniä toisistaan, miten näin eri linjoilla olevat muusikot mahtuvat samaan yhtyeeseen? Ilmeisesti yhteiselo ei suju täysin mutkitta, mutta herrat tulevat silti hyvin toimeen keskenään. Näin ainakin Serj Tankian vakuuttaa Consequence of Soundin haastattelussa.

”Olemme hyvät ystävät ja perhettä. Totta kai puhumme keskenämme monista asioista, mukaan lukien poliittisista näkemyksistämme”, Tankian sanoo Dolmayanista, joka on myös laulajan vävy.

”Eivät nämä mielipide-erot tarkoita, ettemmekö olisi samaa mieltä muista asioista. Olemme samoilla linjoilla esimerkiksi monista Armenian tilanteeseen liittyvistä asioista, samoin perheasioita ja muustakin. Mutta kun puheeksi tulee Yhdysvaltain politiikka, satumme olemaan aivan vastakkaisissa leireissä, ja olemme molemmat intohimoisia näkemyksissämme. Ja se on ihan ok.”

Tankian kertoo arvostavansa bänditoveriaan varsin paljon, mutta arvostus ei ylety miehen poliittisiin kantoihin asti. Mutta mitäpä tuosta, laulaja toteaa.

”Voimme molemmat elää sen asian kanssa, koska välitämme toisistamme. Siinä se. Olemmeko puhuneet aiheesta? Kyllä. Entä puhummeko aiheesta usein? Emme, koska jos et löydä jossain asiassa yhteistä säveltä jonkun kanssa, puhutte keskenänne mieluummin jostain muusta.”

Lisää luettavaa