System Of A Down -nokkamiehestä on turhauttavaa, että bändin rumpali tukee Donald Trumpia – ”Olemme täysin eri laidoilla”

EPA/MARIO RUIZ/AOP

Serj Tankian ja John Dolmayan ovat kuitenkin samalla sivulla, mitä tulee armenialaisten asioihin.

System Of A Down -rumpali John Dolmayan antoi taannoin julkisuudessa mielenkiintoisia lausuntoja, joissa tämä ylisti Donald Trumpia ja kertoi olevansa nykyisen presidentin kannattaja. Lisäksi Dolmayan on lytännyt sosiaalisessa mediassa demokraattipoliitikko Bernie Sandersin maan rakoon.

Rumpalin kommentit ovat sikälikin mielenkiintoisia, että bändin laulaja Serj Tankian tunnetaan puolestaan Sandersin kannattajana sekä hyvin Trump-vastaisena persoonana. Onkin erikoista, että System Of A Downin kaltaisen vahvasti kantaaottavan bändin sisällä on näin isoja poliittisia näkemyseroja.

Tankian puhui näistä hänen ja Dolmayanin mielipide-eroista tuoreessa Forbesin haastattelussa ja myönsi, että se on välillä hieman ärsyttävää. Hän kuitenkin tähdensi, että kaksikolla on erimielisyytensä ainoastaan silloin, kun puhutaan Amerikan politiikasta.

”Hän on armenialainen [kuten minä], lankoni sekä bändini rumpali. Onko turhauttavaa, että olemme täysin eri laidoilla poliittisesti? Totta hemmetissä. Mutta se liittyy vain Amerikan politiikkaan – mitä tulee armenialaisten asioihin, olemme samalla sivulla. Tiedämme, mitä epäoikeudenmukaisuuksia tapahtuu ja työskentelemme yhdessä. Teemme tahoillamme erilaisia hyväntekeväisyyshuutokauppoja ja työskentelemme useilla eri rintamilla. Armenialaiset pitävät yhtä, äänestit sitten republikaania, demokraattia tai et kumpaakaan”, Tankian toteaa.

Tankian sanoo seisovansa edelleen Sandersin takana, vaikka tämä ei käynnissä olevissa vaaleissa noussutkaan lopulta demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Trumpin vastaehdokkaaksi asetettiin lopulta Joe Biden, joka on Tankianin mukaan ”myös okei”, vaikka Sanders olisikin edelleen ollut laulajasta paras vaihtoehto. Laulaja kuitenkin lisää, että vaalit eivät ole tällä hetkellä hänellä päällimmäisenä mielessä.

”Äänestyspäivä lähestyy ja yleensä olen silloin hyvin äänekäs, mutta tämä [Armenian ja Azerbaidžanin välinen sodaksi eskaloitunut konflikti] on vienyt kaiken huomioni.”