Rick Astley muistelee, miten Ozzy Osbourne tarjoutui auttamaan tätä bändin kasaamisessa – ”Olin ihan ällikällä lyöty”

23.10.2023 21:10

1980-luvulla maailmanmaineeseen Never Gonna Give You Up -hitillään noussut laulaja Rick Astley muisteli tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa, miten itse Ozzy Osbourne tarjoutui kerran kokoamaan laulajalle taustaorkesteria. Tämä tapahtui brittilaulajan ollessa ensimmäisellä vierailullaan Yhdysvalloissa joskus 1980-luvun loppupuolella ja päädyttyä erinäisten mutkien kautta samaan huoneeseen Ozzyn ja manageri/vaimonsa Sharon Osbournen kanssa.

”Hän kysyi minulta, olenko täällä esiintymässä. Vastasin että ei, pelkästään promoamassa. Sitten hän totesi: ’Jos haluat koota bändin, sano siitä vain minulle. Olen työskennellyt kaikkein parhaimpien kanssa’. Ja niin hän totta tosiaan on – hänen bändissään on ollut planeetan kovimpia kitaristeja”, suureksi rockfaniksi tunnustautuva Astley muistelee.

”Mutta sitten Sharon nojasi eteenpäin ja sanoi Ozzylle: ’Ole nyt hiljaa, ei hän halua soittaa sinun pitkätukkaisten, tatuoitujen hirviöittesi kanssa.'”

”Minä olin ihan ällikällä lyöty. En pelkästään siksi, että hän tunnisti minut, mutta koska hän ajatteli, että voisi koota minulle sopivan bändin soittamaan Never Gonna Give You Upia. Miten hieno ele häneltä.”

Muutamaankin otteeseen esimerkiksi Foo Fightersin keikalla vierailevana tähtenä nähty Astley sanoo samaisessa haastattelussa olevansa erityisesti suuri AC/DC:n ystävä.

”Kaikella kunnioituksella Brian Johnsonia kohtaan, joka on tehnyt monia uskomattoman hienoja levyjä AC/DC:n kanssa, mutta minulle Highway To Hell on se juttu. Rakastuin siihen levyyn, kun Tommy Vance soitti sitä radiossa. Bon Scottilla oli pokkaa ja todella paljon persoonaa äänessä”, Astley tuumaa.

Lisää luettavaa