Rock and Roll Hall of Famea haukkunut Nine Inch Nails -pomo käänsi kelkkansa – ”Minulla ei ole ongelmia myöntää sitä”

https://www.youtube.com/watch?v=ptZhqvlbdp8

Trent Reznor sanoo muuttaneensa mielipidettään oltuaan itse paikan päällä kunniagallerian juhlallisuuksissa.

Rock and Roll Hall of Fame -instituutio jakaa vahvasti mielipiteitä. Toisille se on merkittävä tunnustus, toisten mielestä pelkkää hölynpölyä, näin kauniisti muotoiltuna. Muun muassa Nine Inch Nailsin johtohahmo Trent Reznor totesi vielä vuosi sitten, ettei ”nakkaa paskaakaan” koko Hall of Famesta.

”Näin jonkun kommentoineen nettikeskusteluun, tai kirjoittaneen Twitteriin, että ’Mikä voisi olla vähemmän rock ’n’ rollia kuin joku vitun Hall of Fame?’, ja minä ajattelen aivan samoin”, Reznor totesi Stereogumin haastattelussa tuolloin.

Tuoreessa Forbesin haastattelussa Reznor kuitenkin myöntää muuttaneensa mielipidettään ja arvostavansa nykyään Hall of Famea aivan eri tavalla kuin ennen. Reznor sanoo tulleensa toisiin aatoksiin osallistuttuaan itse kunniagallerian nimeämisseremoniaan kuluvan vuoden alussa, jossa tämä piti puheen Hall of Fameen nimitetylle The Cure -yhtyeelle.

”Minua pyydettiin nimittämään Cure, jota rakastan. Halusin siis, että heille tehdään oikeutta ja uskoin suoriutuvani tehtävästä hyvin, joten menin sinne. Siellä yleisössä istuessani ajattelin, että tämähän onkin aika siistiä. Istuin samassa pöydässä Radioheadin kanssa (jotka myös nimettiin tuolloin mukaan kunniagalleriaan) ja me kaikki olimme ennakkoluuloisia, että tämä voi olla pelkkää hevonpaskaa. Mutta ei se ollutkaan”, Reznor toteaa.

”Katselin, miten Bryan Ferry ja Roxy Music nimettiin mukaan. Sitten he soittivat ja näin, miten koko yleisö oli messissä. Menin takahuoneeseen valmistautumaan, sillä Cure oli seuraavana vuorossa. Menin ja pidin puheeni, vaikken ollut varma, miten heidät otettaisiin vastaan – edessäni istui lähinnä vanhempaa alan väkeä. Mutta he saivat valtaisat suosionosoitukset ja se tuntui aidolta. Robert Smith oli todella onnellinen ja muutkin tyypit ihan täpinöissään. Se tuntui validilta. Halusin nähdä, että he saavat sen kunnioituksen jonka ovat ansainneet ja koko kokemus tuntui todella hyvältä.”

”Ajattelin, että okei, ehkei tämä olekaan niin paskaa kuin olin ajatellut. Minulla ei ole ongelmia myöntää sitä, että olen muuttanut mielipidettäni jonkin asian suhteen.”

Keväällä 2020 nimitetään jälleen seuraava satsi artisteja mukaan Hall of Fameen. Nine Inch Nails on toistamiseen mukana ehdokaslistalla, johon kuuluvat lisäksi muun muassa Judas Priest, Motörhead, Thin Lizzy, Kraftwerk, Depeche Mode ja Soundgarden. Reznorin mukaan hän ei ota paineita sen suhteen, nimitetäänkö hänen yhtyeensä vai ei.

”Olisihan se toki mukavaa, mutta kun katsoo muita ehdokkaita, siellä on Todd Rundgren, Depeche Mode ja Kraftwerk ja minusta on vaikea perustella, miksi minun pitäisi päästä mukaan ennen heitä. Kaikki he ovat olleet erityisen tärkeitä minulle ja heidän ansiostaan minulla ylipäänsä on oma bändi”, Reznor tuumaa.