Roger Daltrey ei usko, että brexitillä on vaikutusta brittimuusikkojen keikkailuun – ”Ihan kuin Euroopassa ei olisi kierretty ennen jotain vitun EU:ta”

The Who -nokkamies vertaa EU:ta mafiaan.

Brexit-äänestys ja Britannian ero Euroopan unionista on asia, joka jakaa myös muusikkojen mielipiteitä, sillä sen on spekuloitu muun muassa hankaloittavan artistien reissaamista ja keikkailua. Esimerkiksi Queen-kitaristi Brian Mayn mielestä brexit on typerintä, mitä Briteissä on hänen elinaikanaan tehty, kun taas Iron Maidenin Bruce Dickinson suhtautuu asiaan myötämielisemmin.

Sky News haastatteli hiljattain Pete Townshendiä ja Roger Daltreytä, jotka ovat palaamassa The Who -lipun alla tien päälle. Toimittaja tiedusteli kaksikon mielipidettä brexitistä ja vaikuttaako se jollain tapaa brittien musiikkiteollisuuteen. Daltrey piti kysymystä naurettavana.

”No ei. Mitä tekemistä sillä on rockbisneksen kanssa?” Daltrey kummastelee, johon toimittaja heittää sen mahdollisesti vaikeuttavan keikkailua.

”Voi luoja. Ihan kuin Euroopassa ei olisi kierretty ennen jotain vitun EU:ta”, laulaja nauraa ja tuo kantansa unionista hyvin selväksi.

”Jos haluat olla jonkun vitun mafian hallitsema, niin siinähän olet. Ihan kuin eläisi jonkun FIFAn hallinnossa.”

Daltreyn ja kitaristi Pete Townshendin koko Sky News -haastattelun voit katsoa tuosta alapuolelta. Brexit-kysymys esitetään aivan videon lopussa noin 10 minuutin kohdalla.