Roger Taylor nimeää yhden suuren eron soololevyjensä ja Queenin tuotannon välillä – ”Freddie sanoi, ettei halunnut lähteä sellaiseen”

Freddie Mercury halusi pitää politiikan ja kantaaottavuuden erossa yhtyeen musiikista.
5.10.2021 16:42

Queen-rumpali Roger Taylor julkaisi lokakuun alussa uuden sooloalbuminsa Outsider. Kyseessä on Taylorin uran kuudes sooloalbumi – miehen edellinen levy Fun On Earth julkaistiin vuonna 2013.

Taylor on luonnollisesti antanut paljon haastatteluita uutta albumiaan ja sen tiimoilta tehtävää kiertuettaan promotakseen. Music Radarin haastattelussa Taylor nimeää yhden asian, missä hänen soolotuotantonsa eroaa suuresti Queenin musiikista ja kappaleista.

”Olen tehnyt muutamia kappaleita, joita voisi kutsua poliittisiksi. Emme oikeastaan tehneet sellaisia [Queenin kanssa], mikä oli ihan tietoinen päätös”, Taylor valaisee.

”Täytyy muistaa, että aloitellessamme 70-luvulla tehtiin todella paljon kovaa poliittista kamaa. Freddie (Mercury, Queen-solisti) sanoi, ettei halunnut lähteä sellaiseen. ’Haluan kiertää ympäri maailmaa esittämässä kappaleita, joista ihmiset voivat nauttia. En ole täällä välittämässä mitään viestiä’. Mielestäni se on ihan hyvä lähestymistapa”, Taylor toteaa ja sanoo pyrkivänsä itsekin välttämään liiallista saarnaamista soolotuotannossaan.

”Toivon, että onnistun pysymään rockmusiikin ja politiikan välisen rajan oikealla puolella. Toivon, etten koskaan ajaudu siihen pisteeseen, että marssin ympäri lavaa ja julistamassa, mikä maailmassa on vikana. Freddie ei koskaan antaisi sitä minulle anteeksi.”

Lisää luettavaa