Rotten Sound työstää kiukkuisinta levyään koskaan: ”Korona-ajan turhautuminen kuuluu hommasta läpi”

20.12.2021 09:05

Vuonna 1993 Vaasassa perustettu grindcore-pioneeri Rotten Sound on viihtynyt Hämeenlinnan Sound Supreme -studion ja Vaasan Nordic Audio Labsin uumenissa menneen syksyn aikana.

– Aloitimme biisien tekemisen Suffer To Abuse -ep:n (2018) jälkeen, eli uusia juttuja on pyöritelty jo aika kauan. Uskaltaisin siis sanoa, että kappalemateriaali on varsin hyvin kunnossa. Kerrottakoon samalla, että tulevalla albumilla hyödynnetään kolmea eri virettä, aloittaa kitaristi Mika Aalto.

– Sanat lähtivät syntymään loppupuolella 2019. Inspiraatiosta sanottakoon sen verran, että ihmiskunnan typeryys näyttää olevan loppumaton luonnonvara, kertoo laulaja Keijo Niinimaa.

Miten kuvailisitte uutta materiaalia?

­– Levy on ehtaa Rotten Soundia entistäkin äkäisemmällä ja kiukkui semmalla otteella. Mukana on vähemmän dödöä, ja enemmän grindiä. Biiseissä tapahtuu paljon koko ajan, sanoo Niinimaa.

– Levy tulee sisältämään nopeinta Rotten Soundia koskaan. Kappaleista on karsittu melkein kaikki ”ylimääräinen” pois, ja biisit ovat vielä aikaisempaakin lyhyempiä ja ytimekkäämpiä. Korona-ajan turhautuminen kuuluu hommasta läpi, painottaa Aalto.

Onko tulevalle levyllä jo nimeä? Entä milloin albumi ilmestyy?

– Otsikkoa ei ole päätetty, sillä albumikokonaisuus on vielä lukkoon lyömättä. Nauhoitimme kaikkiaan 26 biisiä, mutta osa jutuista jää varsinaisen levyn ulkopuolelle, sillä emme halua julkaista liian pitkää teosta, nyökkää Niinimaa.

– Albumin julkaisu tapahtuu todennäköisesti vasta syksyllä 2022. Toivottavasti maailma olisi edes hieman normaalimpi silloin… No, tämä jää nähtäväksi!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 11/21.
<

Lisää luettavaa