Ruotsissa viikonloppuna konsertoiva Bob Dylan vastaanottaa viimein Nobel-palkintonsa

Bob Dylanille myönnettiin viime vuonna kirjallisuuden Nobel-palkinto ansioistaan runoilijana ja lyyrikkona. Kunnianosoituksesta kehittyi kuitenkin pienimuotoinen farssi, kun Dylan ei aluksi reagoinut palkintoon millään tavalla. Lopulta hän sentään julkaisi kiitoksensa Nobel-akatemialle, mutta jätti saapumatta paikalle niin 10. joulukuuta Ruotsissa pidettävään Nobel-seremoniaan kuin presidentti Barack Obaman Valkoisessa talossa järjestämään Nobel-voittajien tapaamiseen.

Parhaillaan kiertueella oleva Dylan konsertoi kuitenkin tulevana viikonloppuna Ruotsissa niin lauantaina kuin sunnuntaina ja on vihdoin ja viimein Nobel-akatemian mieliksi suostunut vastaanottamaan palkintonsa. Asiasta kertoi akatemian sihteeri Sara Danius blogissaan. Danius kirjoittaa tapaamisen olevan pienimuotoinen eikä paikalle ole Dylanin pyynnöstä pyydetty median edustajia.

Akatemia vaatii lisäksi Nobel-palkittuja pitämään virallisen luennon aiheesta, josta heidät on palkittu, ennen kuin nämä ovat oikeutettuja akatemian myöntämään rahalliseen palkkioon. Tätä luentoa Dylan ei kuitenkaan tulevana viikonloppuna pidä. Sen sijaan Dylan lähettää akatemialle videoidun luennon myöhempänä ajankohtana. Samaa käytäntöä on viimeksi käyttänyt kanadalainen kirjallisuuspalkittu Alice Munro vuonna 2013.

Viikonlopun jälkeen Dylan jatkaa kiertuettaan Norjan ja Tanskan kautta Saksaan ja siitä edelleen ympäri Keski-Eurooppaa.