”Se oli ihan hullua” – Rick Astley muistelee Foo Fighterin kanssa tekemäänsä kuuluisaa live-rickrollausta

8.4.2018 16:40

Viime vuonna Japanin Summer Sonic Festivalilla esiintynyt Foo Fighters ns. rickrollasi yleisönsä esittämällä Smells Like Teen Spiritin Rick Astleyn tätä nykyä jo kuolemattoman Never Gonna Give You Upin sanoituksilla – ja vieläpä itsensä mestarin tulkitsemana. Ei olekaan mikään ihme, että tapauksesta muodostui varsinainen viraalihitti ja jälleen yksi sulka Grohlin ja kumppaneiden hauskanpitohattuun.Nyt Astley kertoo Kyle Meredith With… -podcastin haastattelussa, että veto oli kaiken kukkuraksi kaikkea muuta kuin ennalta suunniteltu tempaus. Mies nimittäin kertoo asemoituneensa suurena Foo Fighters -fanina lavan taakse yhtyeen aloitellessa settiään, kun Dave Grohl tuli yllättäen morjenstamaan häntä. Tästä ei mennyt sitten enää montaakaan hetkeä, kun Grohl olikin jo kutsumassa kasarilegendaa lavalle.

”Se oli ihan hullua. Dave Grohl tuli luokseni sanomaan moi ja halasi ja puoli tuntia myöhemmin kutsuikin minut jo lavalle. En ollut koskaan tavannut heitä, eikä minulla ollut hajuakaan miksi hän kutsui minut lavalle. En tiennyt yhtään mistä oli kyse. Sitten hän kuiskasi minulle: ’Vedämme sinun biisisi, mutta Teen Spiritin tyyliin’. Siinäpä se. Sitten vain teimme niin”, Astley kertoo.

”He eivät kysyneet minulta asiasta etukäteen, eivätkä managerimme olleet yhteydessä. Ei mitään sellaista. Se oli vain että: ’Hei, tuollahan on tuo kaveri, näinköhän hän haluaisi tehdä näin?’ ja niin me sitten teimme. Kaikki kunnia heille, koska he eivät tienneet lähtisinkö juttuun ylipäätään mukaan, olisinko kenties liian kännissä tai jotain.”

Lisää luettavaa