”Sen rinnalla kaikki muu kuulosti kirpun pierulta” – Dave Grohl paljastaa yllättävän levyn, jolla oli suuri vaikutus Foo Fightersin tekemisiin

Sepultura teki aikanaan suuren vaikutuksen Grohliin ja Nirvana-kollega Krist Novoseliciin.

Butch Vig ja Dave Grohl The Magic Shop -studiolla Sonic Highwaysin äänityksissä. Kuva: Roswell Films

Foo Fighters -nokkamies kertoo tuoreessa Mojo-lehdessä, mitkä levyt ovat muokanneet häntä muusikkona ja vaikuttaneet eniten hänen bändiensä soundiin ja tekemisiin. Punk-juuret omaavalla Grohlilla on tunnetusti laaja musiikkimaku, mutta mies paljastaa kevyemmästä rockista tutun Foo Fightersin käyttäneen omien levyjensä referenssinä erästä varsin raskasta ja rujoa albumia.

”Kun olin nuori, paras kaverini oli Jimmy, jonka kanssa löysimme musiikkia. Jossain vaiheessa hän löysi Sepulturan Arisen (1991), johon rakastuin. Sepulturassa ei ollut sellaista tyyliteltyä heavy metal -estetiikkaa, vaan heillä oli rastatukat ja alasviritetyt kitarat. Myös [Krist] Novoselic alkoi diggailla heitä ja huvittelimme ajatuksella Sepulturasta lämppäämässä Nirvanaa”, Grohl pohjustaa.

”Sitten ilmestyi Ross Robinsonin tuottama ja Andy Wallacen miksaama Roots (1996), soundillisesti kaikkein voimakkain levy, jonka olen koskaan kuullut. Sen rinnalla kaikki muu kuulosti kirpun pierulta. Käytimme sitä mittarina Foo Fightersin levyjä tehdessämme seuraavat kymmenen vuotta. ’Hyvältä kuulostaa, mutta miltä se kuulostaa Rootsin rinnalla?’ Emmehän me koskaan päässeet lähellekään, mutta se antoi perspektiiviä siitä, mikä on heviä.”

Foo Fighters julkaisee tulevana perjantaina 15. syyskuuta Concrete And Gold -albuminsa.