Slipknotin Corey Taylor Lars Ulrichista ja Napsterista: ”Hän oli oikeassa niin monella eri tasolla”

Taylor sanoo hyväksyneensä, että suoratoistopalvelut riistävät artisteja, kunnes päättäjät tekevät asialle jotain.
28.4.2021 12:52

Slipknotista ja Stone Sourista tuttu Corey Taylor oli hiljattain Steve-O:n haastateltavana tämän Wild Ride! -podcastissa ja puheenaiheeksi nousi suoratoistopalvelujen artisteille maksettavien korvausten pienuus.

”Tänä päivänä on todella vaikea tietää, mikä näistä vitun suoratoistoalustoista oikeasti kompensoi artisteja, joita he käyttävät hyväkseen. Mutta minulle tärkeintä on, että ihmiset ylipäänsä kuulevat musiikkia”, Taylor toteaa.

”Olen tavallaan hyväksynyt sen, että nämä eri striimauspalvelut panevat meitä halvalla kunnes asiaan tulee lainsäädännöllinen muutos. Trumpin hallinto hyväksyi sen jo – mitä en voinut uskoa todeksi – mutta siitä tehtiin valitus. En usko, että valitukset menevät läpi. Korvauksia tullaan nostamaan ja muusikot tulevat vielä elättämään itseään levymyynneillä kuten ennen.”

Taylorin mukaan nykytilanne juontaa juurensa suoraan tiedostonjakopalvelu Napsteriin ja laulaja nostaakin hattua yhtiötä vastaan nousseelle Metallicalle ja Lars Ulrichille, vaikka bändin Napsteria vastaan nostama oikeusjuttu aikoinaan suututtikin monet fanit ja teki bändin imagoon ikävän särön.

”Muistan, miten paljon paskaa [Lars] sai sen vuoksi niskaansa, mutta hän oli oikeassa niin monella eri tasolla, että se on melkein pelottavaa. Kuinkahan moni katsoo nyt taaksepäin ja myöntää olleensa väärässä… Koska hän tiesi, että näin siinä tulee lopulta käymään”, Taylor tuumaa.

Taylor ei suinkaan ole ainoa artisti, joka on viime vuosina kertonut kompanneensa Ulrichia ja Metallicaa Napster-tapauksessa, vaikka eivät silloin aikanaan bändille tukeaan julkisesti antaneetkaan. Muun muassa Megadethin David Ellefson sekä rockveteraani Don Dokken ovat todenneet Ulrichin toimineen aivan oikein.

”Lars taisteli kunniakkaasti, ja he olivat täysin oikeassa. Muistan managerimme sanoneen, että: ’Älkää sekaantuko tuohon kiistaan. Teidän tulee olla varovaisia’. Minä sanoin: ’Vitut siitä. He ovat väärässä. He varastavat musiikkiamme. He ovat väärässä ja Lars on oikeassa’. Valitettavasti se oli taistelu, jota ei vain voinut voittaa”, Ellefson kommentoi melko hiljattain.

Lisää luettavaa