”Soita mitä soitat, mutta älä nouse lavalle shortseissa” – Motörhead-kitaristi muistelee Lemmyltä saamiaan elämänohjeita

Tärkein neuvo oli, että fanien täytyy nauttia koko rahan edestä, sanoo Phil Campbell.

Motörhead-yhtyeessä vuodesta 1984 aina nokkamies Lemmy Kilmisterin (artikkelikuvassa keskellä) kuolemaan eli vuoteen 2015 saakka vaikuttanut kitaristi Phil Campbell (kuvassa oikealla) muisteli tuoreessa Australian Rock Show’n haastattelussa edesmenneeltä rockikonilta saatuja elämänohjeita ja viisauksia, joita tämä noudattaa yhä tänäkin päivänä.

”Kyllähän sitä kaikenlaista tarttui mukaan matkan varrella ihan huomaamatta. Kun liityin Motörheadiin, hän kyllä sanoi suoraan yhden asian: ’Hei Phil, luotan sinuun musiikillisesti sataprosenttisesti. Soita mitä soitat, mutta älä nouse lavalle shortseissa’. Ilmeisesti [Campbellia edeltänyt kitaristi] Brian Robertsonilla oli tapana tehdä niin”, Campbell toteaa.

”Tärkein ohje taisi lopulta olla, että fanien täytyy aina saada täysi vastine rahoilleen, mikä on totta. Suurin osa hänen neuvoistaan oli hyvin maanläheisiä, koska hän oli maanläheinen kaveri. Hän nyt vain sattui soittamaan todella lujaa.”

Phil Campbell julkaisee The Bastard Sons -yhtyeensä kanssa bändin toisen pitkäsoiton We’re The Bastards 13. marraskuuta. Campbellin soolodebyytti Old Lions Still Roar ilmestyi puolestaan lokakuussa 2019.