Spinal Tapin ja mediajätin 400 miljoonan dollarin kiistassa hetkellinen aselepo – Osapuolet yrittävät välttää oikeussalia

https://www.youtube.com/watch?v=N63XSUpe-0o

Riita-asiaa yritetään ratkaista sovittelijan avustuksella oikeussalin ulkopuolella.

This Is Spinal Tap -elokuvan ja Spinal Tap -yhtyeen luojat ovat laittaneet mediajätti Vivendiä vastaan nostamansa oikeusjutun jäihin, uutisoi Reuters. Osapuolet yrittävät ratkaista riita-asian oikeussalin ulkopuolella erillisen sovittelijan avustuksella.

Spinal Tapin jäsenet eli näyttelijät Michael McKean, Christopher Guest, Harry Shearer sekä legendaarisen mokumentin ohjaaja Rob Reiner nostivat elokuvan oikeudet omistavaa Vivendiä vastaan oikeusjutun, koska mediajätti ei ole tilittänyt osapuolille sopimuksen mukaan heille kuuluvia osuuksia tekijänoikeuskorvauksista sekä oheistuotteiden myyntituloista. Vivendi on omistanut Spinal Tapin oikeudet lähes 30 vuotta ja tänä aikana asianomaiset ovat sanojensa mukaan saaneet korvauksina kaikkiaan vain 81 dollaria oheistuotteista sekä 98 dollaria musiikkimyynnistä.

Tiistaina 13. marraskuuta molempien osapuolten edustajat jättivät oikeusistuimelle ilmoituksen, että näyttelijä-muusikoiden kanne on toistaiseksi laitettu jäihin ja osapuolet ovat sopineet ulkopuolisesta sovittelijasta, joka yrittää ratkaista tai löytää vähintäänkin kompromissin riita-asiassa. Oikeusjuttu on jäissä 1. huhtikuuta 2019 saakka ja sovitteluratkaisu jätetään 11. maaliskuuta.

Guest, Shearer, McKean ja Reiner vaativat Vivendiltä korvauksia menetetyistä tuloista noin 400 miljoonaa dollaria eli noin 375 miljoonaa euroa.