Spotify Eminemin julkaisijan hampaissa – Syyttää suoratoistojättiä tekijänoikeusrikkomuksista ja vaatii miljardikorvauksia

AOP

Eminemin julkaisijan mukaan Spotifylla ei ole lisenssiä artistin musiikkiin.

Viime aikoina kovia syytöksiä artistien kehnosta kohtelusta ja joukkokanteita osakseen saanut suoratoistopalvelu Spotify on nyt saanut peräänsä myös rapsuuruus Eminemin musiikkia julkaisevan Eight Mile Style -yhtiön.

The Hollywood Reporterin mukaan Eight Mile Style vaatii Spotifylta miljardien dollarien korvauksia, koska suoratoistojätti ei ole tilittänyt artistille kuuluvia korvauksia ja on syyllistynyt tekijänoikeusrikkomukseen, koska ei ole lisensoinut Eminemin kappaleita. Eight Mile Stylen keskiviikkona 21. elokuuta jättämässä kanteessa todetaan, että Eminemin kappaleet ovat keränneet Spotifyssa miljardeja kuuntelukertoja, mutta Spotify on tilittänyt niistä korvauksia vain satunnaisina maksuina, jotka vastaavat vain murto-osaa todellisista tuloista.

Kanteessa väitetään Spotifyn myös sijoittaneen Eminemin Lose Yourself -hitin Copyright Control -kategoriaan, johon sijoitetaan sellaiset kappaleet, joiden oikeudenomistajat eivät ole tiedossa – tämä siitäkin huolimatta, että kappale on hyvin tunnettu vuoden 2002 8 Mile -hittielokuvan tunnuskappaleena, joka voitti parhaan alkuperäiskappaleen Oscarin ja nousi Billboard 100 -listan kärkeen.