System Of A Down -rumpali ei jaksa enää yrittää saada bändiä yhdessä studioon – ”Liikaa draamaa ja muuta hevonpaskaa”

System Of A Down

Jopa John Dolmayan on menettänyt toivonsa uuden SOAD-albumin suhteen.

Yhä tänäkin päivänä enemmän tai vähemmän aktiivisesti keikkaileva System Of A Down on julkaissut pitkäsoiton viimeksi vuonna 2005. Bändin jäsenet ovat keskustelleet tästä erittäin pitkäksi venyneestä julkaisutauosta erinäisissä medioissa harvinaisen suoraan ja todenneet, etteivät osapuolet pääse yhteisymmärrykseen siitä, miten uutta levyä pitäisi lähteä työstämään ja siksi hommat eivät etene minnekään.

Yhtyeen rumpali John Dolmayan on nelikosta se, joka on tähän saakka pysynyt kuitenkin kaikkein optimistisimpana ja toivonut bändin vielä löytävän yhteisen sävelen ja saavan jotain uutta aikaan. Tuoreen Let There Be Talk -podcastin haastattelun perusteella näyttää kuitenkin siltä, että nyt jopa Dolmayan on heittänyt kirveen kaivoon.

”Pidän erittäin epätodennäköisenä [että teemme vielä uutta musiikkia]. En tiedä, haluanko sitä edes enää itsekään. Siihen liittyy liikaa draamaa ja muuta hevonpaskaa”, Dolmayan toteaa.

”En vain enää jaksa yrittää. Minä yritin kaikista eniten saada meitä tekemään levyä näiden viimeisten 15 vuoden aikana. Minä olin se, joka soitteli tyypeille, että palataan yhteen, unohdetaan egoilu, pidetään palavereja. Mitä ikinä se vaatiikaan, tehdään se. Mennään vaan studioon ja katsotaan mitä tapahtuu. Mutta mitään ei tapahtunut. Minä epäonnistuin.”

Dolmayan onkin pitänyt itsensä kiireisenä muun muassa These Grey Men -coverprojektin kanssa, mutta kaipaa System Of A Downilta enemmän.

”Minä olen ihan yhtä hämmentynyt kuin kuka tahansa muukin. Minua turhauttaa enemmän kuin ketään muuta, koska tämä on minun elämäntyöni. Vaikka coveralbumin tekeminen olikin hauskaa ja olen iloinen, että ihmiset ovat pitäneet siitä, en halua, että minulla olisi aikaa tehdä jotain coverlevyjä. Haluaisin olla niin syvällä luovassa prosessissa System Of A Downin kanssa, ettei minulle jäisi aikaa mihinkään muuhun.”

Dolmayan myös huomauttaa, ettei asiassa ole kyse pelkästään bändin pääasiallisten biisintekijöiden eli kitaristi Daron Malakianin ja laulaja Serj Tankianin näkemyseroista eivätkä he ole pääsyyllisiä siihen, ettei uutta levyä näy eikä kuulu.

”Bändin olemassaoloon tarvitaan neljä ihmistä, aivan kuten sen hajoamiseen. Syy on meissä kaikissa. Helppoa olisi syyttää vain Daronia ja Serjiä, koska he tekevät biisit pääsääntöisesti, mutta ei se ole vain heidän syynsä.”

Kuuntele Dolmayanin haastattelu kokonaisuudessaan alta: