Take Thatista menestyneeksi sooloartistiksi ponnistanut Robbie Williams saa oman elokuvan – Kertoo myös uran pimeistä hetkistä

Ohjaajaksi on kiinnitetty The Greatest Showman -mies Michael Graey.
23.2.2021 13:24

Laulaja Robbie Williamsin tarina on siirtymässä valkokankaalle. Better Man -elokuvaprojektin kipparina toimii The Greatest Showmanin ohjannut Michael Gracey, tietää Deadline-lehti kertoa. Tuotannon on määrä käynnistyä tulevana kesänä.

Elokuva seuraa 16-vuotiaana poikabändi Take Thatin riveissä suurempaan tietoisuuteen noussutta Williamsia, joka lähti menestyksekkäälle soolouralle vuonna 1996 megahitti Angelin siivittämänä. Gracey kertoo Deadlinelle haluavansa kertoa laulajan tarinan ainutlaatuisella ja originellilla tavalla – mutta pysyy vielä visusti vaiti siitä, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Yhdessä asiassa elokuva Graceyn mukaan tulee ainakin eroamaan viime vuosien menestyselämäkerroista kuten Bohemian Rhapsodysta ja Rocketmanista:

”Tämä ei ole sellainen tarina, jossa ihmiset syntyvät lahjakkaina ja musiikillisina neroina ja elokuva seuraa, miten muu maailma huomaa heidän mahtavuutensa. Robbie on jokamies, joka uskalsi haaveilla ja seurata unelmaansa, mikä johti hänet uskomattomiin paikkoihin. Sen vuoksi siitä tulee todella samaistuttava tarina”, Gracey kertoo.

”Hän ei ole maailman paras laulaja tai tanssija ja silti hän on myynyt maailmanlaajuisesti 80 miljoonaa levyä. Katsoja voi samaistua kaveriin, joka ei näe itseään erityisenä talenttina, vaikka hän sitä oikeasti onkin. Mutta hänellä oli tahdonvoimaa, näkemystä ja itseluottamusta seurata sitä unelmaansa. Katsojille se avaa ikkunan siihen maailmaan, mitä voi tapahtua jos vain heittäydymme ja uskallamme jahdata mahdotonta.”

Graceyn mukaan elokuvassa tullaan näkemään Williamsin urasta ja elämästä niin ylä- kuin myös alamäet eikä epätoivoisia ja pimeitäkään hetkiä peitellä.

”Kun kävimme keskusteluja [käsikirjoituksen pohjaksi], hän kertoi yksityiskohtaisesti mitä hänen sisällään tapahtui sellaisina hetkinä, kun hänen ympärillään tapahtui kaikkea muuta. Se ei ole vain uniikkia vaan mielenkiintoinen tapa lähestyä musiikillista elämäkertaa. Hän puhuu elämästään niin ainutlaatuisella tavalla ja avoimesti ja jos pystymme esittämään sen alkuperäisellä tavalla, se ei peilaa paitsi sitä ainutlaatuisuutta vaan myös samaistuttavuutta. Harvoin saa mahdollisuutta kertoa uskomattoman fantastisia tarinoita, joihin kuka vaan voi samaistua”, Gracey toteaa.

”Siinä on hieman sellaista supersankarikerrontaa, että olen tavallinen tyyppi ja löydän jotain, mikä antaa minulle uskomattomat supervoimat. Moni meistä fantasioi sellaisesta ja on mielenkiintoista nähdä, miten sellaiseen rokkitähtenä pystyy.”

Lisää luettavaa