Tanakkaa asiaa: Amorphis-erikoiskeikka, mahtava Iommi/May-yhteistyö, Hanging Gardenilta lyhytelokuva

Circle-albuminsa 19. huhtikuuta julkaiseva Amorphis nousee Helsingin The Cricuksen lavalle torstaina 25. huhtikuuta erikoiskeikan merkeissä, kun yhtye soittaa läpi koko tulevan pitkäsoittonsa. Levynjulkaisukiertue ehtii alulle jo odotetun kiekon julkaisupäivänä, kun Amorphis esiintyy Israelin Tel Avivissa.

Tuoretta Amorphis-musiikkia livenä tässä alla:

Kerrang-lehden mukaan Queenin Brian May ja Black Sabbathin Tony Iommi ovat puolestaan jo pitkään suunnitelleet yhteistä ”riffialbumia”. Iommi kysyy lehdessä: ”When are we going to get to work on that album of riffs together? You know what I’m talking about…”. May vastaa: ”Yes, I do know what he’s talking about and I’m very, very keen. The record he’s talking about was supposed to be a secret but I guess he’s blown it now”.

Mayn mukaan Iommilla on kotistudionsa tietokoneella ”järjetön määrä” käyttämättömiä riffejä, jotka ”täytyy saada julki” . Mayn ideana on julkaista eräänlainen ”riffiputki”, jota muusikot ja yhtyeet voisivat hyödyntää omissa biiseissään. Hän selittää: ”I thought it would be great to make a compilation out of them. The idea was to put all these riffs out in some form so that people could build their own songs from them. You could make your own music with Tony Iommi on guitar”.

Hei, Brian, LOISTAVA IDEA!

Eikä unohdeta sitäkään, että mikkeliläis-helsinkiläiseltä tunnelma/doommetal-yhtye Hanging Gardenilta ilmestyi At Every Door -albumi tammikuun lopulla. Nyt levyä promotoimaan on julkaistu nimibiisistä tehty video, tai pikemminkin lyhytelokuva. Teoksella on kestoa yli kymmenen minuuttia.

– Tarina poikkeaa tavanomaisimmista musiikkivideoformaateista. Emme halunneet tehdä perinteistä soittovideota tai videota, jolla on vähäpukeisia naisia tai efektiivistä leikkaustykitystä ja metalliskenestä tuttua tehdasmiljöötä. At Every Door on kokonaisuus, jossa edetään tarinan ehdoilla ja Hanging Gardenin sekä monisävyisen että synkän musiikin säestyksellä, ohjaaja Ristomatti Rinne luonnehtii lopputulosta.

Komeaa jälkeä tässä alla: