Tarina siitä, miten jääräpäinen tupakkatauko pelasti Lemmy Kilmisterin varpaat amputoinnilta

AOP

Jokainen, joka on milloinkaan soittanut jonkinlaisessa rockyhtyeessä, tietää, että koko touhun parhaisiin puoliin kuuluvat treenikämpän taukohuoneessa tai tupakkapaikalla kerrotut legendat. Miten Keith Moon ajoi limusiinilla uima-altaaseen, miten Sielun Veljet soitti muinoin tuntikausien sekoilukeikkoja epämääräisissä ”tiloissa”, miten sitä tai tätä tapahtui jonkun tunnetun bändin keikalla. No, tässä olisi yksi tarina lisää kerrottavaksi, ja lähteenä toimii niinkin arvovaltainen taho kuin Anthraxin Scott Ian.

Ian kertoi Landry.Audio-nimiselle podcastille (tai mikä lienee) kuulumisiaan, ja jutustelun lomassa mieheltä irtosi mehukas anekdootti Lemmy Kilmisteristä miehen myöhäisvuosien diabeteksesta sekä muutamista huonovointisista varpaista.

”Hän melkein menetti pari varvasta, kun hänen diabeteksensa paheni. Muutama varvas alkoi muuttua mustaksi huonon ääreisverenkierron vuoksi, ja joku losangelesilainen lääkäri kauhisteli, että nämä täytyy leikata välittömästi. No, Lemmy halusi kuitenkin vielä toisen mielipiteen”, Ian kertoi.

”Niinpä hän lensi Lontooseen, ja tapahtui sama juttu. Nämä täytyy leikata pois, tämä on hätätapaus, sanoi lääkäri. Lemmy suostui operaatioon, ja kun hän myöhemmin odotti sairaalassa leikkaukseen päästyä, hän poltteli tupakkaa. Joku huusi, että oletko hullu, ei täällä saa polttaa. Lemmy tokaisi, että jos minulta aiotaan leikata varpaita pois, aion saatana polttaa tupakan.”

”No, häntä kiellettiin edelleen polttamasta. Lemmy sitten tokaisi, että siinä tapauksessa lähden litomaan. Niinpä hän lähti, ja kun hän meni tapaamaan kolmatta lääkäriä, tämä sanoi, että jalkasi tervehtyvät kyllä jos muutat pari asiaa ruokavaliossasi. Hän siis vaihtoi viskikolansa kokiksen sokerittomaksi versioksi, eikä hänen varpaitaan tarvinnut leikata. Se tupakka pelasti hänet turhalta amputoinnilta.”

Mitä tästä opimme? No, ainakin sen, että Lemmy oli loppuun saakka jääräpäinen mies. Ja joskus uppiniskaisuudella voi olla yllättäviä ja suotuisiakin seurauksia. Hyvä!