Taru sormusten herrasta -ohjaajan The Beatles -dokumentin ilmestymispäivä varmistui – Pyrkii murtamaan viimeiseen levyyn liittyviä myyttejä

Peter Jackson kokosi The Beatles: Get Back -dokumentin ennennäkemättömistä arkistomateriaaleista.

Muun muassa Taru sormusten herrasta– ja Hobitti-trilogioista sekä King Kongin uusintafilmatisoinnista tunnetun ohjaajasuuruus Peter Jacksonin uusi The Beatles: Get Back -elokuva saapuu leffateattereihin ensi syksynä. Walt Disneyn tuottama dokumentti saa Jenkeissä ensi-iltansa 4. syyskuuta. Asiasta uutisoi MovieWeb.

Get Back seuraa yhtyettä työstämässä bändin viimeiseksi jäänyttä Let It Be -albumia (1970). Jacksonin uusi dokumentti on koottu aikanaan levyn kylkiäisiksi tehdyn Let It Be -elokuvan ennennäkemättömistä arkistomateriaaleista (jota löytyy yli 55 tunnin edestä). Nauhat on restauroitu ja paranneltu digitaalisesti samalla tekniikalla, jota Jackson käytti kehutussa ja palkitussa They Shall Not Grow Old -dokumentissa. Siinä missä alkuperäinen Let It Be -elokuva esitti levytyssessiot masentavina ja synkkinä ja bändin riitaisana ja hajoamispisteessä olevana, Jacksonin elokuva näyttää bändin ja sessiot aivan toisenlaisessa valossa.

”Olemme tehneet aivan uuden elokuvan, jonka pyrkimyksenä on murtaa myyttejä siitä, miten Let It Be -sessiot olivat viimeinen naula Beatlesin arkkuun”, kommentoi Apple Recordsin Jeff Jones alkuvuonna järjestetyssä showcase-tapahtumassa, jossa toimittajille esitettiin pieni näytepala elokuvasta.

”Olen iloinen, että Peter sukelsi arkistojemme syövereihin ja teki elokuvan, joka näyttää totuuden siitä, miten Beatles äänitti yhdessä. Välillämme ollut ystävyys ja rakkaus tulee esiin ja muistuttaa minua siitä, miten hullun kaunista aikaa se oli”, Paul McCartney sanoo projektista.

”Odotan tätä leffaa innolla. Peter on upea tyyppi ja oli hienoa katsella sitä materiaalia. Sieltä löytyi tuntikaupalla pätkiä meistä nauramassa ja soittamassa – mitä ei nähty siinä versiossa, joka silloin joskus julkaistiin. Meillä oli oikeasti hauskaa ja Peterin elokuva tuo sen esiin. Luulen, että hänen versiossaan on enemmän rauhaa ja rakkautta – sellaisiahan me oikeasti olimme”, Ringo Starr puolestaan kommentoi.