Tässäpä lista, joka ei herättäne lainkaan erimielisyyksiä – Ultimate Classic Rock laittoi Led Zeppelinin biisit paremmuusjärjestykseen

25.11.2023 13:51

Led Zeppelin ehti vähän reilun vuosikymmenen aikana julkaista kahdeksan studioalbumia ja vielä yhden hajoamisen jälkeisen pitkäsoiton. Kappaleitakin kertyi samassa ajassa varsin mallikas satsi, ja mikä hurjinta, niistä varsin merkittävä osa voidaan lukea rockin klassikko-osastoon.

John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page ja Robert Plant näyttivät tietä raskaammalle rockille ja poppoon vaikutus kuuluu monien nykybändien ilmaisussa edelleen. Mutta mikä onkaan yhtyeen se kaikkein paras biisi?

Ultimate Classic Rock on tarttunut lähes mahdottomalta tuntuvaan haasteeseen ja laittanut 92 yhtyeen studiolevyiltä löytyvää ja hajoamisen jälkeistä Led Zeppelin -kappaletta paremmuusjärjestykseen. Suurin osa remasteroiduille julkaisuille lisätyistä bonusraidoista ja How the West Was Wonilta löytyvä LA Drone on jätetty laskuista pois. Mukana on kuitenkin muutama BBC Sessions -raita, joita ei muilta Zeppelin-julkaisuilta löydy.

Alla top 5. Kokonaisen listan pariin pääset tästä.

1. Stairway to Heaven, Led Zeppelin IV (1971)
2. Whole Lotta Love, Led Zeppelin II (1969)
3. Kashmir, Physical Graffiti (1975)
4. Dazed and Confused, Led Zeppelin (1969)
5. Immigrant Song, Led Zeppelin III (1970)

Lisää luettavaa