The Who -kitaristi haluttiin tekemään Ridley Scottin kulttielokuvan soundtrack – Pete Townshend kieltäytyi Tommy-leffan jätettyä huonon maun suuhun

Pete Townshend.

Townshend myös tyrmäsi Blade Runnerin käsikirjoituksen "roskana".

The Who -kitaristi Pete Townshend sanoo Music-Radarin haastattelussa, että hänelle tarjottiin pestiä Ridley Scottin scifi-kulttielokuva Blade Runnerin parissa, mutta tämä kieltäytyi kunniasta – eikä sanojensa mukaan edes pitänyt elokuvan käsikirjoituksesta.

Townshend kertoo yhtyeen samannimiseen albumiin perustuvan Tommy-elokuvan musiikin editoinnista vastanneen Terry Rawlingsin tarjonneen hänelle mahdollisuutta säveltää Blade Runnerin soundtrackin, mutta kitaristin mukaan Tommy-elokuvan parissa työskentely oli niin kamalaa, ettei hän siksi tarttunut tilaisuuteen.

”Työskentelin (ohjaaja) Ken Russellin kanssa hänen Tommy-versiotaan varten ja kun olimme valmiita tyyliin kuuden kuukauden jälkeen, vein hänet sivuun ja sanoin, etten enää koskaan tule tekemään toista elokuvaa – tämä on pahin asia, mitä minulle on koskaan tapahtunut enkä edes oikeastaan pidä koko leffasta! Rakastan kyllä Ken Russellia, hän on fantastinen”, Townshend muistelee.

”Joka tapauksessa, myöhemmin Rawlings antoi minulle erään käsikirjoituksen tarkistettavaksi, mutta sanoin, etten tee enää leffoja. ’Sinun pitää lukea tämä, se on fantastinen. Ridley Scott -niminen kaveri on kirjoittanut sen’, hän sanoi. Toistin, etten tee enää yhtään leffaa! Luin kuitenkin kässärin ja totesin, että tämähän on roskaa. Sanoin hänelle: ’Se oli roskaa enkä tee sinulle enää yhtään elokuvaa’. Se kyseinen leffa oli Blade Runner.”

Lopulta Vangelis vastasi Blade Runnerin ikoniseksi muodostuneesta soundtrackista, joka sai tunnustusta muun muassa olemalla BAFTA- ja Golden Globe -ehdokkaana parhaasta alkuperäismusiikista.