Tommy Thayer: ”Minä olen Kissin Ronnie Wood”

Sami Lommi

Kitaristi sanoo olevansa liima, joka pitää yhtyettä kasassa.

Tommy Thayer on ollut Kiss-yhtyeen soolokitaristina vuodesta 2002 eli miehellä tulee pian kaksi vuosikymmentä täyteen yhtyeen riveissä. Tuoreessa Guitar World -lehden haastattelussa Thayerilta kysyttiin, millaisena hän näkee osansa Kissin perinnössä.

”Moni ei tajuakaan sitä, mutta olen ollut Kissin soolokitaristina kauemmin kuin yksikään toinen Kiss-kitaristi. Silti minä tulen aina olemaan se ’uusi kaveri’, vaikka tapahtuisi mitä. Minä olen Kissin Ronnie Wood”, Thayer sanoo viitaten tietysti Rolling Stones -kitaristiin.

”Minun perintöni on olla se tyyppi, joka tuli bändiin, paiski kovasti töitä ja toimi liimana, joka piti bändin yhdessä pitkän ajan. Olen luonteeltani joukkuepelaaja ja sellainen, joka saattaa ihmisiä ja asioita yhteen. Uskon, että se on se syy, miksi olemme pärjänneet niin johdonmukaisesti todella hyvin viimeiset 20 vuotta.”

”Olen luultavasi se tyyppi, joka oli bändissä pisimpään Genen [Simmons] ja Paulin [Stanley] lisäksi, joka piti asiat kasassa ja oli se liima, joka sai homman toimimaan.”

Kiss aloitti vuonna 2019 End of the Road -kiertueen, joka on bändin perustajajäsenten, Paul Stanleyn ja Gene Simmonsin mukaan heidän viimeinen pitkä kiertueensa. Thayerilta kysyttiin, onko tällä jo suunnitelmia sen suhteen, mitä tämä tulee tekemään Kissin lopetettua.

”Ei yhtään. En ole sellainen tyyppi, joka pohtii, mitä tekee viiden vuoden kuluttua. Keskityn täysillä nykyhetkeen”, Thayer tuumaa.