Toolin uuden levyn äänityksissä oli vakavan onnettomuuden ainekset käsillä – ”Hänen kasvoilleen levisi paniikki”, muistelee tuottaja

Oli lähellä, että Fear Inoculum olisi myöhästynyt entisestään tulipalon takia.
28.10.2019 13:10

Progressiivisen vaihtoehtorockin suurnimi Tool julkaisi uuden Fear Inoculum -albuminsa viimein elokuun lopussa. Edellisen pitkäsoiton julkaisusta olikin vierähtänyt jo 13 vuotta, eli fanien kärsivällisyys oli todella koetuksella. Tuottaja Joe Barresi kertoi tuoreessa Kerrang!-lehden Inside Track -podcastissa olleen kuitenkin todella lähellä, että levy olisi viivästynyt vielä entisestään studiossa sattuneen haaverin vuoksi.

”Olimme äänittämässä ja haluamme tehdä tilanteesta aina hyvin tunnelmallisen. Rumpali Danny Careylla on takanaan aina jotain geometriajuttuja, huoneessa on aina PA sekä kynttilöitä. Kerran rumputeknikko Bruce Jacoby oli miksauspöydän edessä ja havaitsin, miten hänen kasvoilleen levisi paniikki”, Barresi muistelee.

”Yhtäkkiä hän syöksyi tarkkaamosta rumpusetin taakse. Ilmeisesti Dan oli soittanut niin lujaa, että yksi kynttilöistä oli kaatunut lattiatomin päälle sytyttäen yläkalvon liekkeihin. Yritimme tukahduttaa liekit nopeasti, ennen kuin sprinklerit menisivät päälle ja tuhoaisivat koko äänitykset. Se oli yksi hulluimmista hetkistä – Danny melkein poltti studion!”

Lisää luettavaa