Uuden Guns N’ Roses -materiaalin työstö ei jää ainakaan ideoista kiinni, vakuuttelee Slash

Tässä Slash suomalaisen Ville Akseli Juurikkalan kuvaamana.

Guns N’ Roses -kepittäjä Slash on kommentoinut jälleen uuden Gunnari-materiaalin mahdollisuutta tuoreessa Classic Rockin haastattelussa. Ensi kuussa julkaistavan The Conspirators -albumin julkaisuun valmistautuva skebajumala vertaili juttutuokion aikana kahden bändinsä välisiä eroja siinä, mitä tulee uuden musiikin säveltämiseen.

— Kun Guns N’ Roses pääsi vauhtiin Not in This Lifetime -kiertueen merkeissä, sävellykseni olivat enemmän Gunnareiden räätälöityjä, koska toimin juuri silloin siinä ympäristössä. Sitten pidimme taukoa ja aloin ajattelemaan enemmän Conspirators-albumin tekoa.

— Kun oikein perusasioihin mennään, niin riffi on riffi. Se voi toimia missä tahansa kontekstissa. Kun keksin jotakin Conspiratorsin kanssa, Myles Kennedy keksii siihen jotakin. Siksi kyseessä on niin monipuolinen äänite. Gunnareiden kohdalla et puolestaan koskaan voi tietää mihin suuntaan asiat menevät, joten on vaikea keskittyä vain jompaan kumpaan, mutta Gunnareiden kohdalla ajattelen aina Gunnareita. Kun olen Conspiratorsin kanssa, ajattelen aina Conspiratorsia.

— Olen tehnyt Conspirators-juttuja nyt kahdeksan vuotta, joten olen löytänyt tietynlaisen rytmin sen kanssa toimimiseen. Gunnareiden kanssa olemme vasta päässeet alkuun, ja katselemme mihin asiat ovat menossa, joten en ole päässyt vielä vauhtiin. Tällä hetkellä sen kohdalla on enemmän kysymysmerkkejä kuin Conspiratorsin kohdalla.

Entä onko mies kaikesta huolimatta ehtinyt kirjoittaa uutta materiaalia mahdollista uutta Gunnari-albumia silmällä pitäen?

— Mitään ei ole ilmoitettu julkisesti, koska mitään virallisia päätöksiä ei ole tehty, joten puhuttavakaan ei juuri ole. Mielestäni se on kaikkien mielestä hyvä idea ja kaikki haluaisivat tehdä jotain. Ideoista ei ole pulaa, mutta olemme olleet niin kiireisiä tien päällä, ettei meillä ole ollut varsinaisesti aikaa istua alas ja sanoa, että ”Ok, nyt teemme levyn”.