Vinny Appice kertoo, mikä on erityisen tärkeää bändissä soittaessa – Gene Simmons toimii rumpalin mukaan hyvänä esimerkkinä

Vinny Appice

Täsmällisyys on Appicen mukaan kaiken A ja O.

Monissa liemissä keitetty rumpalilegenda Vinny Appice kertoo pitävänsä bändissä soittavan muusikon yhtenä tärkeimpänä piirteenä täsmällisyyttä. Muun muassa Black Sabbathista ja Ronnie James Dion sooloyhtyeestä tuttu kannuttaja kertoi hiljattain Sound Mattersille antamassaan haastattelussa eronneensa Kill Devil Hill -yhtyeestä juuri sen takia, ettei aikatauluista pidetty kiinni.

”Se oli ihan hullu bändi ja minä haluan olla aina ajoissa. Kaikissa aiemmissa bändeissäni, jos treenit alkavat kello kaksi, porukka on paikalla puoli kahdelta tai kahdelta. Kill Devil Hillille kello kaksi tarkoitti ’joskus iltapäivällä’. Se alkoi käydä vanhaksi ja raskaaksi varsinkin keikaillessa”, Appice toteaa.

”Meidän piti vaikka tavata hotellin aulassa kello seitsemän, mikä tarkoitti että kaikki olivat koolla joskus seitsemän ja puoli yhdeksän välillä. Paljon aikaa meni hukkaan ja ennen pitkää keikat alkoivat myöhässä. Ei maanantai-illan keikkoja voi aloittaa myöhässä, ihmisten on mentävä seuraavana aamuna töihin. Ei voi aloittaa 11:30 jos soittoajaksi on ilmoitettu 10. Kyllästyin siihen enkä lopulta jaksanut sitä enää. Niinpä päätin, että se oli siinä. Rakastin bändiä tosissasi ja minusta olimme todella hyviä, mutta se odottelu söi minua.”

Appice kehoittaa siis kaikkia aloittelevia muusikkoja ottamaan hommat tosissaan ja pitämään kiinni aikatauluista. Hän heittää myös konkreettisena esimerkkinä jämptiydestä Kiss-basistiin liittyvän tarinan.

”Järjestän Rock ’n’ Roll Fantasy Camp -leirejä [joissa fanit pääsevät soittamaan tunnettujen muusikoiden kanssa] ja Gene Simmons oli kerran vieraamme. Hän kertoi, miten lavalla olemista ei saa pitää itsestäänselvyytenä vaan muusikko on aina onnekas päästessään lavalle. Hänelle se on aina suuri kunnia”, Appice kertoo.

”Sitten hän puhui ajankäytöstä ja vetäisi saappaastaan pienen kirjan, jossa oli hänen päivän aikataulunsa. Hänen oli tarkoitus puhua Rock Campissa kello kaksi, mutta hänen päivänsä alkoi jo tyyliin aamuviideltä. Hänellä oli viisi tai kuusi eri tapaamista ennen Rock Campia. Hän kysyi minulta, mihin aikaan hän oli paikalla ja totesin, että jo yhdeltä.”

”Hänen pointtinsa oli se, ettei omaa statustaan saa käyttää hyväksi. Ammattilainen pitää kiinni aikatauluista. Ei hänen ole mikään pakko olla siellä, ei hänen tarvitse olla missään. Hän voisi yhtä hyvin pysyä kotona. Mutta ei hän pidä lavalla olemista itsestäänselvyytenä, koska on Gene Simmons. Hän on siitä iloinen ja otettu ja haluaa olla ajoissa. Minusta se on hienoa.”