Voisiko The Beatles julkaista vielä lisää uutta musiikkia? Asia olisi ”toteutettavissa”, sanoo ohjaaja Peter Jackson

Jackson avusti Paul McCartney ja Ringo Starria tuoreen Now And Then -kappaleen kanssa.
7.11.2023 09:56

The Beatles julkaisi viime viikolla uuden Now And Then -kappaleen, jonka Paul McCartney ja Ringo Starr työstivät loppuun John Lennonin 1970-luvulla tekemän demoäänityksen pohjalta. Lennonin lauluraita eristettiin demonauhasta tekoälytekniikan avulla ja McCartney sekä Starr äänittivät omat osuutensa kappaleeseen viime vuonna. Lisäksi kappaleessa on mukana George Harrisonin kitararaitoja, jotka äänitettiin 1990-luvulla McCartneyn, Starrin ja Harrisonin yrittäessä ensimmäisen kerran saada biisiä valmiiksi. Tuolloin yritys kuitenkin kaatui teknologisiin rajoituksiin.

Now And Then -biisiä on kutsuttu ”The Beatlesin viimeiseksi lauluksi”, mutta ohjaaja Peter Jackson, jonka The Beatles: Get Back -dokumenttisarjaa varten kehitettyä tekoälytekniikkaa käytettiin Lennonin lauluraidan eristämiseen ja joka ohjasi Now And Then -biisille musiikkivideon, sanoo tuoreessa The Sunday Times -lehden haastattelussa, ettei sen tarvitse jäädä viimeiseksi vaan lisääkin musiikkia on mahdollista tehdä nykytekniikan avustuksella – jos siis vain McCartney ja Starr niin haluavat.

”Voimme ottaa pätkiä Get Backin materiaalista, eristää siitä Johnin ja Georgen osuudet ja sitten Paul ja Ringo voivat lisätä niihin omat juttunsa”, ohjaaja toteaa lisäten tämän olevan vain hänen omaa fanipojan haaveilua, mutta että asia olisi ”ehdottomasti toteutettavissa”.

”En ole keskustellut asiasta Paulin kanssa, mutta kyllä sillä tavalla voisi saada hyvää musiikkia aikaan.”

Lisää luettavaa