Wham!-dokumentti tulossa Netflixiin – Trailerilla George Michael ja Andrew Ridgeley kertovat ensiaskelistaan kohti supertähteyttä

Dokumentti tulee suoratoistopalveluun heinäkuun alussa.
15.6.2023 21:02

Suoratoistopalvelu Netflixiin on tulossa 5. heinäkuuta tuore Wham!-yhtyeestä kertova dokumentti. Netflixin tiedotteen mukaan Wham!-elokuvan tekijöillä on ollut ”pääsy sekä George Michaelin että Andrew Ridgeleyn henkilökohtaisiin arkistoihin” ja elokuva sisältääkin runsaasti ennen näkemätöntä kuvamateriaalia kuten kotivideoita ja julkaisemattomia haastattelupätkiä. Dokumentista on nyt julkaistu ensimmäinen traileri, jolla Wham!-kaksikko Michael ja Ridgeley kertovat, miten heidän tiensä kohti supertähteyttä sai alkunsa. Katso traileri tuosta yläpuolelta.

Jo 1970-luvun puolella samassa yhtyeessä musisoineet George Michael ja Andrew Ridgeley perustivat Whamin 1981. Duo nousi yhdeksi 1980-luvun myydyimmäksi pop-aktiksi julkaisten kolme pitkäsoittoa vuosina 1983, 1984 ja 1986. Yhtyeen tunnetuimmiksi hiteiksi nousivat kappaleet Wake Me Up Before You Go-Go, Everything She Wants, Careless Whisper sekä joka joulun kestosuosikki Last Christmas. Michael ja Ridgeley hajottivat bändin 1986 ja molemmat osapuolet lähtivät soolouralle – Michael menestyksekkäälle, Ridgeley vähemmän onnistuneesti.

George Michael menehtyi 25. joulukuuta 2016 53-vuotiaana. Kuolinsyytutkimuksessa todettiin sydänlihastulehduksen ja rasvamaksan johtaneen laulajan luonnolliseen kuolemaan.

Lisää luettavaa